Springa igen?

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12609

   Hej!
   Jag fortsätter fortfarande med min rehab. Det har väl blivit bättre men lång väg kvar. Jag kan gå normalt men vissa dagar så är det hur jobbigt som helst att gå, benen blir tunga, man börjar halta, man börjar använda sig av höfterna, allt blir påtvingat.

   Så jag kan inte springa, jag undrar om någon här har haft samma symtom. Mitt vänstra ben hänger inte med. Om någon har haft samma symtom, vad gjorde ni och vilka övningar gjorde ni för att kunna springa igen?

  • #12610

   Har också liknande problem. Mitt vänstra ben orkar inte så mycket ibland blir det jobbigt att gå 200m utan att stanna ibland kan jag gå 1km utan att bli påverkad. Kan tyvärr inte komma med några speciella övningar, det enda jag gör är att träna på gymmet och lägga fokus på benen försöker träna alla muskler, men har slutat drömma om att springa bara jag kan gå längre sträckor så är jag nöjd, vad är det för rehab du går och kan du själv tipsa på hur du har blivit bättre i ditt ben?

  • #12612

   Jag har inte ett direkt svar. Men jag försöker göra kordinations övningar, dynamiska övningar och balans övningar så mycket som möjligt.

  • #12613

   Hej!
   Jag har nästan samma problem med vänster ben. Ibland kan jag springa 500 meter eller göra knäböj med en skivstång 120 kg. Och ibland har jag svårt att gå 100 meter i snabb takt.

   Du måste göra styrketräning basövningar som stärker musklerna (knäböj).
   Om du tycker att det är svårt att göra knäböj kan du hålla i något med händerna och sitta så lågt som möjligt. 3 uppsättningar med 12-15 reps varje dag. Vila 2-3 minuter mellan uppsättningarna.

   Att göra squats är ett utmärkt sätt att stärka musklerna i den nedre delen av kroppen!
   Det är mest effektivt för lår- och rumpmusklerna (lårets framsida, gluteusmusklerna och abductors and hamstringmusklerna). Resultatet av din träning ger dig starka benmuskler, som kommer underlätta för dig dagligen, och motverka risken för skador på lederna.
   Men det är inte allt: genom att träna de stabiliserande musklerna, får du bättre balans och blir mer rörlig.
   Lycka till 🏋🏽‍♂️

  • #12614

   Hej Adam!
   Jag kan inte springa alls, kan typ småjogga. Men om jag försöker springa så låser benet sig (vänstra benet). Har du några fler övningar du kan ge?
   Försöker göra en bens knä böj. Klarar ibland och vissa gånger ger den upp midway och då ramlar jag omkull.

  • #12632

   Hej
   Jag har ingen lösning men kan iaf. kanske inge lite hopp. Jag var en gång en riktigt hyfsad löpare men efter ett skov som tog den mesta av känseln/funktionen i vänster underben och fot så fick jag såklart sluta.

   Jag gick över till andra träningsformer med spinning i fokus för styrka i ben och kondition. Att sitta fastspänd på en cykel med en stoppknapp är toppen när man har ett dysfunktionellt ben. Vid sidan om detta balans och stabilitetsträning.

   Det tog flera år och benet har egentligen inte blivit bättre men jag har blivit (ursäkta om jag hyllar mig själv) sjukt duktig på att kompensera och jag har börjat löpträna igen. Det svåraste för mig var att landa i att jag aldrig kommer bli långdistanslöpare eller löpa en km på en bra tid igen. Men efter mycket slit så klarar jag 3-6 km (beroende på dagsform) i ett lugnt tempo på 6 min/km och det känns som en större prestation än mina tidigare mer skrytvänliga löpprestationer.

   Så för att sammanfatta, fortsätt träna, ge det tid och var stolt över de små framstegen!

   • #12634

    Kunde inte låta bli att skratta till när jag läste:
    ” Men efter mycket slit så klarar jag 3-6 km (beroende på dagsform) i ett lugnt tempo på 6 min/km och det känns som en större prestation än mina tidigare mer skrytvänliga löpprestationer.”
    Dina s.k. prestationer är fantastiska. Du är snabb!

    Jag aldrig någonsin klarat under 6 minuter. Inte ens innan MS. Ja, jag var väl den där motionären som stretade på några gånger i veckan och jag försökte verkligen att öka tempot, men under 6 minuter, NO WAY. Har sprungit många motionslopp, men aldrig haft en tid under 6 min/km.

    Jag håller tummarna för att du får fortsätta dina s.k. lugna turer många år till. Jag tycker du är supersnabb.

  • #12633

   Hej Hanna!
   Fan vad jag älskar ditt meddelande!
   Ger mig ännu mer motivation att fortsätta!
   Jag var en gång Division 1 basketspelare. Jag kanske inte kommer kunna bli det igen men jag siktar ju på att kunna springa och gå igen och kunna lira lite boll utan att det gör ont iaf.

   Må bäst!

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.