Stela händer och fötter

Visar 8 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15404

   Någon som känner igen? Ber om ursäkt för långt inlägg.
   Inte fått träffa neurolog än då de inte tyckte detta lät neurologiskt. Vet inte om det blivit någon kommunikationsmiss i remissen. Är väldigt orolig.
   Allt började som en blixt från klar himmel för någon månad sedan. Jag gick inomhus och helt plötsligt kändes det som något stack mej i knävecket och benet blev stelt och klumpigt. Fick samma på vänster ben någon dag senare men svagare. Detta försvann.
   Någon dag senare fick jag mitt i ett steg ont under foten. Gjorde ont att stödja men inte vid palpation. Läkaren ville inte röntga foten.
   Någon vecka senare fick jag konstanta pirrningar i vaderna som höll i sig i tre dygn.
   Någon vecka senare kunde jag knappt känna mina fötter och tårna var stela.
   Nu har det blivit mer eller mindre konstant att jag är stel i fötter och händer plus arm och ben på höger sida. Foten känns som att den somnar när jag går på den. Den kramar kring knät. Har vaknat två nätter av att det känns så obehagligt i foten och benet.
   Gjorde någon hantelövning för att röra mej lite grann men känns som att det bara förvärrade. Känner mej trött i högerarmen och stel även i händerna.
   Reumatologiska prover ana screen var utan anmärkning och så även ck. Har gjort en MR rygg som inte visar några betydande diskbråck.
   Min läkare har skickat remiss till neurologen igen. Är så orolig.

  • #15406

   Kan tillägga att innan stelheten kom i händerna så hade jag även stickningar där. Nu känns det stelt och domnat mer eller mindre men olika intensitet under dagen.

  • #15408

   Hej!
   Vad bra att du blev remitterad tillbaka till neurologen och att de inte släpper dig! Baserat på symptombilden du beskriver låter det inte som “textbook”-MS. Pirrningar och domningar är vanliga vid MS men ditt förlopp låter som att det kan variera ganska snabbt över tid. Vad jag känner till är det inte vanligt vid MS. Men… något är det ju som får dig att må såhär, så fortsatt utredning är precis vad som behövs.

   Vill du lära dig mer om hur MS-diagnostiseras rekommenderar jag vår diagnostiseringsguide:
   https://ungmedms.com/2022/05/diagnostisering-av-multipel-skleros-ms/

  • #15409

   Tack Qbert för svar!

  • #15485

   Hej, har du fått något svar om vad det kan vara? Har en ganska liknande sak med massa konstiga symptom iprincip över hela kroppen men höger sida är absolut värst, försvinner ju aldrig heller…

   mvh Erik

  • #15486

   Hej
   Nej tyvärr inte fått svar ännu. Väntar på att få komma till en neurolog men de har hittills inte velat ta emot mej. Min läkare har skickat en ny remiss så hoppas på den.
   Har du fått träffa neurolog?

  • #15487

   Okej, lycka till! Konstigt att dem inte tar emot.

   Min läkare sa att han inte ville skriva en remiss till neurologen.. han ville först istället skriva ut starkare smärtstillande (hmm)

   Jag sa att jag kan överleva med att ha ont, jag tar hellre reda på vad detta är så jag skrev en egen remiss till neurologmottagningen och fick en tid. Tyvärr fick jag bara träffa en konsultläkare som jag tror inte visste så mycket om neurologi, och då var min kropp bättre än vad den är nu, blivit mycket svagare och det har spridit sig med muskelsmärtor och spastisitet över hela kroppen. MEN jag fick en Magnetröntgen tid, den 6e februari, för hjärna, rygg och bröstkorg.

   Tips, skriv egenremiss och gå den vägen. Kan ta alldeles för lång tid annars, vet ej vad jag kan ha men desto tidigare man får reda på desto bättre känns det som.

   Mvh Erik

  • #15549

   Tack för tips. Har nu fått träffa en neurolog som ska skicka mej på emg-undersökning. LP ska jag få göra för att jag själv tryckte på. Han sa att mina symtom inte beror på något farligt vilket jag tycker är en konstig sak att säga. Detta innebär också att det blir en del väntetid innan jag får göra dessa undersökningar.
   Han sa att man kanske inte hittar vad som orsakar detta vilket för mej känns som att jag förlorar så mycket hopp. Dessa domningar, stelhet och nervsmärtor är outhärdliga att leva med. Min högersida besvärar mej så mkt. Har du fått något svar på din MR, Erik T ? Hoppas det gått bra för dej och att du mår bättre!

  • #15550

   Bra att pusha på, håller tummarna för dig att du får ett bra svar!

   Jag var på magnetröntgen, inte fått något svar därifrån än, mina symptom fortsätter, nätterna är värst, har vad jag tror heter Restless legs syndrome fast utrspritt i hela kroppen, på nätterna har jag som maskar i ansiktet, el och bubblor i benen och känns som en fidget spinner i handen, min högerarm är lika dålig som för 2 månader sedan, ingen förändring, benet är lite bättre, går normalt igen.

   Något konstigt på magnetröntgen, min dåliga sida är jätte känslig för vibration, och röntgen maskinen lät så högt/skakade så gjorde jätte ont i nerverna (bara på höger)… Kroppen är knäpp asså

   Lycka till, hoppas vi får våra svar inom kort, alltid skönare när man vet vad det är Mvh Erik

Visar 8 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.