Stressigt arbete?

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14884

   Hej!

   Känner att jag behöver skriva av mig lite eller bolla idéer med folk som kanske befinner sig/har befunnit sig i liknande situation som jag.

   Jag arbetar på ett stort välkänt företag inom handeln. I mina arbetsuppgifter ingår allt som tillhör handelsyrket. Dvs stå i kassan, kundservice, plocka upp varor från pall, hålla ordning i hela varuhuset, inventering, stängningsansvar etc. Hela min arbetsdag står/går jag. Behöver ha 100% fokus hela tiden.

   Jag trivs så bra på mitt arbete, tycker om själva arbetet så mycket plus alla kollegor. Har arbetat där i över ett decennium.

   Jag har under några års tid haft lite svårt att acceptera min diagnos och försökt stöta bort hela tanken och alla symptom. Men nu försöker jag lära mig att leva med min diagnos och acceptera läget.

   Under semestern har jag kommit till insikt att mitt arbete skapar nog mycket mer stress hos mig än vad jag har velat erkänna för mig själv. Och stress resulterar i att jag känner av mina symtom mycket mer. Försöker lugna ner mig på arbetet, men man måste vara effektiv, ”snabb” och fokuserad.

   Detta är absolut ingen klagan. Men hur gör ni alla andra? Såklart finns det ju andra jobb att söka, men helst vill jag inte byta arbetsplats, för jag trivs så bra. Det känns som att alla arbeten är mer eller mindre ”stressande”?

   Tack på förhand!

  • #14885

   Hör efter ifall du kan få några anpassningar i jobbet av arbetsgivaren, det finns förhoppningsvis något de kan göra för att underlätta din arbetsdag. Kanske något som att planera in lite fler pauser under dagen då du får gå ifrån och vila lite?

  • #14886

   Jag har bitvis ett mycket stressigt jobb, går i perioder. Alla på jobbet vet om min MS och jag styr mycket över min dag vilket är ett måste för mig. Jag tar pauser när jag behöver och jag är tydlig med att nu måste jag tänka på mig när det blir för mycket. Aldrig varit problem för mig med någon arbetsgivare att ha det på detta sätt.

  • #14887

   Jag har ett arbete som kan vara helt ok, men även otroligt stressigt om man själv ligger på (vilket jag tenderar att göra…) För att bättre hantera min situation så har jag gjort flera anpassningar; jobb hemma minst 2 ggr/v, lugnt kontor, promenader själv under dagen.
   Inser att inte alla har sådana möjligheter men för mig har de varit väldigt viktiga.

  • #14889

   En period hade jag viss del sv min arbetstid öronmärkt till andra arbetsuppgifter där jag kunde styra och planera en del själv. Men nu är jag 25% sjukskriven.
   Viktigt att tänka på att kroppen inte bara ska hålla nu utan även över tid.

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.