Synnärvsinflamation?

 • Författare
  Inlägg
 • #9154

  Jag är under utredning ska få träffa neurologen nu i december. Ni som har haft synnervsinflammation vilka symtom hade ni? Har ni även haft på båda ögonen? Inte samtidigt utan först det ena å sen det andra efter ett tag?

 • #9155

  Jag tappade synen gradvis på vänster öga och det gjorde ont ovanför ögonbrynet och om jag rörde ögat. Såg tillslut bara med undre delen av ögat. Bara haft en gång och på ett öga.

 • #9156

  Jag fick en lindrig form i samband med en förkylning. Synen på ena ögat blev suddig till och från i någon månad. Fick kortison i tre dagar. Inte fått några bestående besvär tack och lov.

 • #9157

  Jag vet inte om jag åkte på en synnärvsinflamation i september. Det börjde skava i mitt högra öga. På natten började det rinna. Jag hade ont när jag rörde ögat och när jag var ute i solen fick jag ha en lapp för ögat. Jag såg suddigt och åkte till när akuten där läkaren lös med något som såg ut som en lampa. Han sa att allt såg bra ut och att jag fått en ögoninflammation. Nu har jag fått problem med dubbelseende. Igår var mitt vänstra öga lite skumt det är mycket bättre i dag, men det känns konstigt i ögat å ser lite suddigare än vanligt.

 • #9158

  Jag såg suddigt på höger öga i ungefär tre veckor och sen försvann den successivt. I typ två år efter det skovet kunde jag märka av det igen om jag ansträngde mig, typ joggade. Då såg jag inte färger/konturer lika skarpt på höger öga direkt efter träningen men det la sig när jag varvat ner. Inga bestående men idag.

  • #9159

   Precis så var det för mig med. Märkte det när jag ansträngde mig och blev varm. Även i duschen av värmen.

 • #9160

  Har haft en synnervsinflammation på mitt högra öga, fick kortison intravenöst en dag & sedan tabletter två dagar. Hade ont som i form av en tennisboll ovanför ögat och bakom ögat när jag tittade åt höger & vänster. Såg även svart & vitt, suddigt & dimmigt på halva ögat nedifrån sett. Ser fortfarande suddigt & dimmigt på halva ögat nedifrån sett men inte svart & vitt & jag har inte ont varken ovanför eller bakom ögat när jag tittar åt höger & vänster. Det var denna synnervsinflammation som startade min utredning. 16 dagar efter första symtom fick jag min MS-diagnos. Nu har det gått 27 dagar sedan första symtom. Man tror & hoppas att jag ska få tillbaka min normala syn men detta kan ta upp till sex månader.

 • #9161

  Det började med att Jag fick sämre syn på ena ögat i form av att jag ej såg typ vita knutar på hus som var en bit bort, såg ej gula blommor i grönt gräs, lampor var skarpare på ena ögat osv… efter ett par månader blev jag trött i ögonen och märkte tillslut att jag såg dubbelt. Såg jättesuddigt. Fick ha ett prisma på glasögat och utreddes hos ögonläkare. Märkte även att min syn blev sämre vid värme. Efter ett antal månader fick jag komma till neurolog och de började prata om ms direkt men då var jag gravid så vi avvaktade med mr och lp till efter förlossningen. Synen blev bättre efter ca 6 mån med dubbelseende. Ca 2 år efter att allt började med ögonen är även den suddiga synen vid värme borta, hade då ätit tecfidera i ett par månader. Kan dock fortfarande se ljusblixtar i ena ögat från och till.

  • #9162

   Jag vet inte om jag åkte på en synnärvsinflamation i september. Det börjde skava i mitt högra öga. På natten började det rinna. Jag hade ont när jag rörde ögat och när jag var ute i solen fick jag ha en lapp för ögat. Jag såg suddigt och åkte till när akuten där läkaren lös med något som såg ut som en lampa. Han sa att allt såg bra ut och att jag fått en ögoninflammation. Nu har jag fått problem med dubbelseende. I förrgår var mitt vänstra öga lite skumt det är mycket bättre i dag, men det känns konstigt i ögat å ser lite suddigare än vanligt. Jag ska till neurologen nu i december

 • #9232

  Jag har haft 3st synnervsinflammationer. Har haft på båda ögonen samtidigt. Ögonen fungerade inte synkat. Tittade jag åt höger så gjorde det ena ögat det men inte andra. Pupillerna var lixom svarta och stora. Tunnelseende, dubbelseende, yrsel och smärta. Vid det senaste gången blev jag blind på hö.öga. Det gick tillbaka gradvis och
  idag ser jag på det men grumligt. Som att det ligger ett grått filter för. Ser suddigt, dålig på se konturer på det och färger.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.