Synneevsinflammation

 • Författare
  Inlägg
 • #10397

  Hej på er. Fick problem med synen för 1,5 vecka sedan med sin pik under helgen som var. Det känns redan bättre i ögat, tack och lov. Kontaktade sjukvården förra veckan som misstänkte synnervsinflammation och remitterade mig till ögonläkaren nu på fredag.

  Såg en suddig liten fläck i nedre delen av synfältet dem första dagarna, sedan blev det jättesuddigt i hela synfältet i 2-3dagar.. Men det återkommer fortfarande. Det var främst när jag blundade med friska ögat som det blev toksuddigt på det som är drabbat. Det sjuka ögat var helt beroende av det friska. Det har fortfarande väldigt svårt att hitta fokus och jag känner hur det spänner i ögat medan det anstränger sig för att få fokus. Som ett extremt tryck i ögat och runt om, känns nästan som att någon sliter i nervtrådarna bakom ögat. Dessutom är kontrastseendet rubbat, men bara ibland, inte konstant. Gröna sommargräset blir ibland höstgult med det ögat som gormar. Knallrött blir mörkrött osv. Dessutom är det som ett flimmrande ljus som kommer och går, som att någon blinkar med en ficklampa framför ögonen på mig.
  Hur har eran synnervsinflammation yttrat sig? Och hur länge var synen som mest nedsatt? Blev det snabbt bättre? Förstår att det kan ta länge innan det blir helt återställt, men jag tänker på den mest påtagliga syngältskränkningen.

 • #10398

  Tappade synen gradvis på vänster öga och det gjorde ont över vänster ögonbryn. Höll i sig i ca 3 veckor innan synen gradvis kom tillbaka igen.

  • #10401

   Skönt att synen kom tillbaka! Tack för ditt svar.

 • #10399

  Bra att du fått tid till ögonläkare relativt snabbt. Hoppas att du får kortison för att häva inflammationen för synen vill man inte leka med! Jag fick först ont när jag tittade åt sidan eller tryckte på ögat, efter någon dag började hela synfältet ”flimra” i vitt och jag upplevde samma sak som du att färgseendet drabbades så jag såg t.ex inte de blå vägskyltarna mot en bakgrund av grön skog. Till sist såg jag bara som en virvlande vit rök på det ögat och det var mer ljuskänsligt så att jag var tvungen att täcka över ögat för att kunna se normalt med det andra. Det hela hade pågått ca 10 dagar när jag fick kortison och efter den andra dosen återkom synen till 70% inom loppet av några timmar, nu är den i princip helt återställd.

  • #10400

   Tack snälla för ditt svar. Det där vita fladdrande ljuset känner jag igen. Är så otroligt obehagligt och läskigt när synen påverkas. Man inser inte hur rädd man är om sina ögon förän något sånt här händer. Kram

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.