Tas inte på allvar av vården

 • Författare
  Inlägg
 • #8735

  Hej igen.
  Har tidigareställt frågor här ochhar nu varit iväg på min vc i förhoppning om att få en utredning, men nekas. Såhär har det gått –

  För 4 år sedan fick jag en känsla av svaghet och stelhet i flertalet veckor i vänster kroppshalva. Gjorde undersökning av musklerna som var normalt. Efter några veckor försvann symtomen.

  För 2 år sedan fick jag en ett konstigt tryck över tinningen och upp i huvudet. Fick görs en ct röntgen som visade sig se bra ut.

  Nu för ett par veckor sedan fick jag igen symptom i vänster kroppshalva. Från topp till tå har jag haft värk, små muskelryckningar, pirrningar, vänster fot somnar lätt, trötthet och ett konstant tryck bakom vänster öga och ögonbryn. Även vänster ansiktshalva pirrar det i.

  Läkarna jag går till vill inte göra fler undersäkningar då det tidigare undersökningarna genom åren sett bra ut. Jag kan dock inte släppa min oro. Låter inte med största sannolikhet som MS?
  Mvh en väldigt orolig själ.

 • #8740

  Hej,

  Ingen här kan ju svara på om det är MS eller ej. Men dina problem verkar ju komma i skov, precis som MS gör.
  Jag hare kontaktat vc igen och berättat om mina misstankar och oro för MS och faktiskt krävt att de ska skicka dig vidare för ”riktig” undersökning!
  Lycka till / Anna

 • #8746

  Samma här! Har vart till två olika läkare som avfärdar mina symtom och säger att det är stress. För mig började det med en stel nacke följt av stickningar i händer och fötter under 2 veckors tid. Det var aldrig riktigt konstant utan kom och gick under dagen. Mina händer och fötter somnar lättare än vanligt. Efter att stickningarna försvann så började jag ist få små muskelryckningar överallt, det ”blippar” till 1-3 gånger, det kan vara i benen, armarna, ryggen, axlarna, rumpan, ja överallt. Läkarbesök nr 2 så gjorde läkaren en omfattande neurologisk undersökning som han kallade det, styrketest, balans, kollade reflexer, drog med något föremål på hela kroppen samt fötterna, lyste i ögonen osv. Allt var bra så han tyckte att jag skulle lägga locket på…. Dock har jag bytt hälsocentral och ska om en vecka träffa en ny läkare som tydligen ska vara duktig på att ”gå till botten” med problem.
  Så länge oron finns så kommer jag scanna av varje liten grej i kroppen! Har ångest och dessutom är det sån långdragen process, jag vill veta!

  Vi måste stå på oss!

 • #8747

  Hej! Jag fick en CT gjord men där syntes inte de förändringar som senare syntes på MR. Med domningar gångsvårigheter och ”sockerdricka” under fötterna så blev det ju ju helt begripligt i efterhand! Så viktigt få medicin i tidigt skede. Jag missade många år. Har stora svårigheter idag. Lycka till och stå på dig🤺

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.