Tecfidera och PML?

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12600

   Hej alla!

   Förutom MS lider jag sedan tidigare av psykisk ohälsa, jag är en orolig själ som i perioder bryter ner mig själv genom att mala på om allt jobbigt!

   Det har fastnat i mitt huvud att det finns en risk för PML vid behandling med tecfidera, vilket jag har. Jag läser på nätet (vilket man absolut inte ska göra) och matar mig själv med att information som är hemsk!

   Jag vill höra med er, vad vet ni om PML och tecfidera? Ge mig gärna lite lugnande ord och fakta om det här.. från er andra som vet!

  • #12601
   • #12602

    Verkar vara kopplat till lymfocyttal. Så det kan nog lugna en hel del om du vet att dina lymfocyter ligger i ett område där risken för PML är låg. Prata med din klinik. Kanske kan du även se tidigare provresultat på 1177.

  • #12604

   Jag förstår din oro, läste också allt jag kom över när jag testade tecfidera. Men din neuro kommer att hålla koll på dit lymfocyttal och byta medicinering om det finns en ökad risk. För att lugna dig kan du skicka iväg en förfrågan till din neuro om hur ofta de kommer testa dig och hur du ligger till nu, nämn att du är orolig om vill vill. De kommer inte tycka att du är besvärlig!

  • #12611

   Hej. Jag behandlas med tecifidera och ligger lågt i mina lymfocyter 0,6 och har även varit nere och vänt på 0,5. Men läkaren vill att jag fortsätter behandlingen och säger att det inte än någon fara. Fler som har det som jag?

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.