Temelimab

 • Författare
  Inlägg
 • #10402

  Hej.

  Är det någon som har börjat eller ska börja med temelimab en gång i månaden som förstärkning av mabthera?

  Och vad vet ni om den?

  Med vänlig hälsning,
  NewVersion

 • #10403
  Mas
  Mas

  Det där låter superintressant. Blir själv bara sämre och sämre och det är väldigt välkommet att det händer något i progressiv bekämpning.

  Var bor du?

 • #10404

  Hej, jag har fått erbjudande om att delta i en Fas2 studie på KS / Stockholm. Det finns info om ett par tidigare studier I andra länder och resultaten ser lovande ut.

  Temelimab ges till MS patienter som är eller börjar uppvisa symptom på progressivt sjukdomsförlopp. Det ämnar att neutralisera pHERV-W Env, ett protein som aktiverar vissa immunceller vilka angriper myelinet. Det finns även fynd som kan tolkas som att hjärnan kan regenera myelin bättre när pHERV-W Env neutraliseras. Det sistnämnda låter dock för bra för att vara sant – jag tolkar det som om plack kan reverseras/repareras, kan någon bekräfta eller dementera detta?

  Här är en artikel om KS studie:
  https://multiplesclerosisnewstoday.com/news-posts/2019/11/25/geneuro-and-the-karolinska-institutetacademic-specialist-center-of-stockholm-agree-to-launch-a-new-clinical-study-of-temelimab-in-multiple-sclerosis/

 • #10428
  Mas
  Mas

  Pågår den här studien?
  Min neurolog har kollar ifall jag kan få vara med och då fått till svar att det inte finns nån sådan studie.
  Svårt att hitta information om detta på deras hemsida
  Sam

 • #10435

  Jag och några andra MS-patienter i Stockholm har fått ett brev med frågan om vi vill deltaga. Jag känner inte till deras exakta kriterier för vilka som fått frågan men gissar att det är de som har SPMS symptom utan skov?

  Har inte startat mitt deltagande i studien, räknar med att få besked om det vid mitt nästa läkarbesök i mitten av Augusti. Om och när studien startar (datum), vet jag inte och det finns ingen information om det i det brev jag har fått, @mas. Sorry att jag inte har mer fakta till dig 🙁

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.