Tid innan provsvar kommer

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #11471

   Hej! För 2 v gjorde jag lumbalpunktion (ryggmärgsprov) och förra veckan MR. Jag väntar på svar och den väntan den tär på mig…

   Hur lång tid tog det för er innan ni fick era provsvar? Tänker att alla provsvaren måste ha kommit innan man får svar. Men denna väntan….

  • #11472

   Jag fick vänta i drygt två månader på provsvar. Men gick in och läste på 1177 i min journal ett par veckor innan jag skulle träffa läkaren och då stod det redan där. Hade dock inte väntat mig att det inte skulle vara MS så jag var beredd på det svaret.

  • #11473

   Jag utreddes i omvänd ordning, MR gjordes innan lumbalpunktionen och då fick jag höra att det kunde röra sig om någon vecka för röntgensvaret (om jag minns rätt). Men det gick snabbare än så, och min läkare på VC ringde och berättade att det återfanns flertalet förändringar. Fick sedan kallelse till neurologiavdelningen efter det. Såklart sattes diagnosen först efter LP, men det kändes som en “formalitet” och inte som att det återfanns någon oklarhet i om det var MS eller ej efter MR.

   Kan kanske tänka mig att allt tar längre tid än normalt nu, med covid-19 etc. Och att det beror ganska mycket på vilket sjukhus man tillhör.

   Edit. Noterade att du bor i gamla Skaraborg, så det är kanske samma sjukhus som jag hör till (i Skövde?). Vad jag förstår så är vi många som fått våra “årliga” läkarbesök inställda, och det är svårt att få en ny tid om det inte är akut. Förhoppningsvis så försenar det inte något för dig, men det är kanske värt att ha med i beräkningen.

  • #11474

   Jag väntade ca 1 månad, kunde säkert se på 1177, men tänkte inte så långt. Jag hade även en inbokad tid med neurologen så jag visste att jag skulle få svar då. Hade dock inte väntat mig en MS diagnos. Förstår att det tär på dig! Skickar styrkekramar

  • #11475

   Ja, jag tillhör Skövde.

   Jag har nog haft tur som fått dessa undersökningar snabbt. Den dagen jag gjorde LP så var mottagningen stängd men jag ficka komma ändå och göra LP då ortopedläkaren “tryckt på” och läkaren på neuro sa att hon skickar en akutremiss till mr.

  • #11476

   Det enklaste för ens sinnesfrid är kanske att ställa in sig på att det kan dröja lite, med undantag för om det uppstår fysiska försämringar. Det är ju fler inlagda på sagda sjukhus än det varit på hela året nu, så det är ju mer tryck än normalt. Med det sagt så suger det ju att vänta på ett svar oavsett.

  • #11728

   Hej!
   Hur går det för dig Lejonberg? Har du fått svar på dina undersökningar?
   Hoppas att det går bra för dig!

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.