Tillbaka till arbetslivet. Munskydd/andningsmask??

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12622

   Jag har sedan mars 2020 arbetat hemifrån pga Corona, så som många andra. Nu när restriktionerna har släppts så är det meningen att jag ska tillbaka till arbetsplatsen. På min arbetsplats kommer jag att träffa på hur många människor som helst och det finns inga garantier på att de har vaccinerat sig mot Covid. Lokalerna är trånga. Korridorerna är inte ens 1,5 meter breda. Jag har varit i kontakt med neuromottagningen och de säger att jag borde arbeta hemifrån eller använda skydd/mask.

   Nu till min fråga, ett munskydd skyddar andra och en andningsmask er själva. Hur resonerar ni? Ska ni gå tillbaka till arbetsplatsen och hur kommer ni att försöka skydda er?

  • #12623

   Jag har jobbat på en akutmottagning hela pandemin. Jag har fått jobba som vanligt och vi använder skyddsutrustning när det är konstaterat covidpositiva. En period hade vi munskyddskrav hela tiden men det har varit borttaget sedan en tid tillbaka. Jag kan möta ett hundratal människor vissa arbetspass.

   Står på Rituximab och det har aldrig varit tal från neuros sida att jag inte skulle gå till jobbet som vanligt.

   • #12624

    OJ?! Det lät ju märkligt. De var väldigt tydliga och sa att jag ska skydda mig med skydd/mask samt hålla minst 2 meter till andra om jag måste gå tillbaka till arbetsplatsen. Vi som får Rituximab ska tydligen trots 2 vaccinationer inte klassa oss som att vi är skyddade. De har t.o.m. sagt att jag ska bete mig som om jag vore helt oskyddad även fast det finns ett litet skydd. Jösses, vad olika info vi får i olika regioner.

  • #12625

   Ja, högst märkligt. Jag vet flera som jobbar inom sjukvården och står på Rituximab samt likvärdiga läkemedel.

  • #12626

   Även jag arbetar vårdrelaterat och har arbetat hela tiden. Vi har fortfarande ansiktsmaskkrav.
   Står också på Rituximab och är än så länge ovaccinerad pga att jag fick min infusion strax innan massvaccinationen började.

  • #12627

   Jag jobbar på skola som bildpedagog och träffar ju mycket barn. Jobbar två dagar i veckan. 1 dag på en skola och en dag på en fritidsklubb. Aldrig fått några råd från neuro att jag borde behandlas som riskgrupp trotts rituximab och att jag antagligen inte får antikroppar av vaccinet jag tagit 🤷‍♀️ Jag ska leva som vem som helst har de sagt

  • #12628

   Jobbar på kontor, o min chef har sagt att det är ok att jag fortsätter jobba hemifrån. Står också på rituximab. Tagit två sprutor, men har inga antikroppar. Så ska få dos 3 snart.
   Så jag stannar hemma så mkt som möjligt. Läkaren sa till mig att lättnader på restriktioner kunde jag se i månen efter.

  • #12629

   Hej,

   Konstigt att informationen och rekommendationerna skiljer sig så mycket.

   Jag ser mig själv som ovaccinerad trots 2 sprutor och är fortfarande mycket nervös för att få covid.

   Men MS sällskapen har nyligen gått ut med ny uppdaterad information som jag tycker alla ska läsa och ta till sig. Vi på rituximad har förhöjd risk för allvarligare förlopp av covid.

   https://ungmedms.com/2021/09/coronaviruset-risker-vid-ms/

   • #12637

    Jag tycker också att det är dåligt att informationen skiljer sig åt så mycket. Men ville bara tillägga att de egentligen inte uppgraderat informationen om att vi som står på rituximab har en 2-3 gånger högre risk för allvarlig covid-19, det har funnits med i några månader minst (minns inte exakt). 🙂

  • #12630

   Jag har läst infon från MS Sällskapet tidigare och det gör ju att man blir fundersam över hur vi kan få så olika besked ang. tillbakagång till arbetsplatserna och hur vi ska “skydda” oss. Helt regionberoende. Suck.

   Ingen som tänker bära mask/skydd på jobbet? Någon?

  • #12631

   Jag börjar bli frustrerad över att man inte mäter antikroppar på alla som står på rituximab och har vaccinerat sig. Då skulle man veta vilka som behöver en tredje dos och vilka som inte behöver känna oro över att smittas. Jag tror att många är oroliga i onödan för att man inte vet om man tillhör den minoritet som inte får fullgott antikroppssvar.

   Vad jag har hört så får man ett fullgott antikroppssvar även om man “bara” har låga nivåer på B-lymfocyter. Men om det inte finns några alls så får man inget antikroppssvar. Så en ledtråd till om vaccinet skyddar borde vara hur ens historik av nivåer på CD19 och CD20 ser ut.

  • #12635

   Inte någon som fått infon att ett munskydd skyddar andra och ett andningsskydd dig själv. Bär ni det på jobbet?

Visar 9 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.