Torrhosta

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13905

   Hej,

   Någon som står på behandling för sin MS som genomgått en covid infektion och haft torrhosta som ett av symtomen?

   Hur länge har ni haft torrhosta innan den försvann helt? Är det vanligt att man kan känna av den i lite mer än 2 månader?

   Jag kan hosta någon enstaka gång varje dag, vid inandning så känns det som det retas lite i halsen. Men den är inte borta 100 procent. Är helt frisk förövrigt förutom en MS diagnos.

   Tacksam om ni kunde svara
   Ha en fin lördag alla 🙂

  • #13906

   Hej
   Jag fick detta exakt som du beskriver det men vet ej när det började. Tror det var i samband med en halsfluss sen har jag haft det exakt så. Hostar någon gång per dag lite så att det retar, jag måste själv hosta till för det känns som något retar lite. Har haft det sen i somras men blir inte bättre.

   • #13913

    Låter märkligt för mig var när jag fick mina covid symtom, aldrig haft torrhosta överhuvudtaget eller i samband med någon förkylning vad jag kan minnas. Blivit mycket bättre men som sagt torrhostan finns kvar. Absolut inte konstant och inget jag besväras av men att det inte försvinner helt. Kanske kan ta tid? Då infektionen yttrar sig olika hos olika personer?

  • #13907

   Hej!

   Jag hostade extremt mycket under covid-infektionen jag gick igenom i våras. Hostade konstant, o framförallt på nätterna, fortsatte så till jag började hosta blod. Då fick jag det lite kraftigare hostmedicinen/slemlösande utskrivet o blev av med de brutala attackerna.

   Nu kan jag väl ha lite hosta till o från, men är också möjlig biverkning av resten av mina mediciner (också de pga MS, men blandad kompott), så vet inte om jag skulle klassa det som rest av coviden.. 🙂

  • #13908

   Själv står jag på rituximab, och hade problem med hosta i stort sett hela 2019 (ja, alltså före covid). Egentligen var jag sjuk i två omgångar, först sa de bara akut bronkit och sedan så var det något oklart som behövde två antibiotikakurer för att ge med sig. Fick i det fallet både hostmedicin och två olika inhalatorer. Och jag behövde röntga lungorna för säkerhetskull. och jag hostar fortfarande lite mer än vanligt. Det verkar ha varit så att mina IgG-värden sänkts för mkt.(hade även bältros samma år).

   Jag antar att covid ger minst lika mycket hosta, så jag skulle väl höra mig för med våren om jag vore som du. Jag fick som sagt testa att använda bla. en kortisoninhalator, och en som vidgar luftrören (som jag antar är vanlig vid astma).

   • #13915

    Vad tråkigt och jobbigt att det blev så, hoppas du mår bättre idag!

    Själv har jag inga besvär som påverkar mig och torrhostan är nästan helt återställd (hostade inte mycket under covid) MEN förstår inte att det forfarande kan finnas kvar från i somras. Inte konstant och inte när jag sover heller men någon enstaka gång. Covid är knepig, kanske man kan ta upp detta när man träffar neurologen igen

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.