Träning vid skov? Längd på skov?

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12167

   Hej alla!

   Idag har jag anmält mig på ett ganska intensivt träningspass. Jag tänkte ta det i min takt såklart. Känna vad min kropp orkar. Jag har dock hört att man ska avvakta träning om det finns ett aktivt skov? Någon som känner till något om detta, vad har ni fått till er? Jag hade ett aktivt skov för ca 6 veckor sedan, min ms sköterska sa dock att träning nu skulle vara ok.

   Jag känner fortfarande av skovet jag diagnostiserades på i fötterna i form av överkänslighet/ stickande när man tar på dem. Hur länge kan en skovrest sitta i? Detta har suttit i i tre månader, i slutet av maj.

   Ha en fin dag alla fina!

  • #12183

   Tjenare! Gick du på passet eller ej? Det är okej att träna! Känn av hur kroppen mår å ta inte ut dig mer än vad du själv tycker känns okej för dagen /stunden. Å du, bli inte rädd om du tillfälligt känner av skivresterna mer just under passet eller just efter det då du är trött och /eller var från träningen. Det är normalt å går snart över.
   Träning har hjälpt mig massor! Rensar huvudet, får en å känna sig stark å oövervinnerlig, minskar tröttheten osv.
   Men kom ihåg att du inte tränat på ett tag nu å därför inte är i samma form som innan skovet osv å det är naturligt å inget du ska va arg å besviken på kroppen din för. Prova dig fram å känn efter vilken nivå du står på nu bara.
   Kram å lycka till !

   • #12189

    Jag gick på passet och det kändes jättebra! Men tog allt i min takt. Men har hört att just under skov ska man inte träna, funderade bara lite över varför och vad som kan hända? Jag tror ju att rörelse alltid är bra men att man får lägga sig på den nivån man känner är bäst för sin egen kropp.

    Tack för pepp!

  • #12190
   Mas
   Mas

   Bra att du gick iväg!

   Håller med siasoss både som ms-sjuk och som sjukgymnast.
   Allt det positiva av fysisk aktivitet vida överväger (typ stjärnstopp) om det överhuvudtaget mot förmodan skulle finnas någon negativ effekt.
   Men var mentalt förberedd på att din prestation kanske inte kommer vara lika bra som innan skovet. Både fysiskt och att du mentalt har svårt att fokusera på det du gör iom att tankarna snurrar.

   Har för mig att man tidigare sa att man ska vila sig iom att kroppen behöver ta igen sig (hängslen och livrem-taktiken från konservativa vården i stort). Idioti säger jag, min personliga åsikt utifrån min egen anekdot, men även kunskapsbaserad.
   Anpassar du bara aktiviteten efter dagsformen så löser sig allt.

   • #12191

    Jag tror också all rörelse är bra, man får lyssna på kroppen helt enkelt 🙏 Jag mådde iag super av träningen och det ser jag ju som ett gott tecken!

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.