Tredje dosen…

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15377

   Fick för en vecka sedan min tredje dos av Mabhtera. Har haft olika upplevelser efter varje infusion.
   1:a Ingen större förändring
   2:a Stark och obehaglig hjärtklappning som höll i länge. Extremt trött samma dag.
   3:e Trötthet fortf efter en vecka, ring i öronen till och från, hjärtklappning och dubbelslag men inte alls lika mycket som efter andra dosen samt yrsel.
   Ni som har lite längre erfarenhet, hur brukar ni må första tiden efter infusionen?

  • #15378

   Hej!
   Jag har fått Mabthera 5ggr. Jag har aldrig fått någon komplikation, möjligen lite trötthet efter de första gångerna. Innan dess gick jag på Tecfidera, hade då mycket mer problem, Mabthera har (för mig) varit mycket bra.

  • #15379

   Jag har bara fått två doser men kan dela med mig av det.

   Efter första dosen fick jag otroligt ont ovanför magen i ca 2-3 dagar. En ihållande smärta som kändes som magsår eller liknande. Hade t.o.m svårt att gå eller stå upp. Läkarna sa att de aldrig hört talas om det innan och att det antagligen inte hade med behandlingen att göra (men det kom ju dagen efter och jag har aldrig haft den typen av smärta någonsin innan)… Vet att kortison i tablettform kan ge magsår men jag vet däremot inte hur kroppen påverkas av kortison intravenöst som man får i samband med rituximab-behandlingen.

   Efter andra dosen kände jag ingenting dagarna efteråt så det var skönt!

   Vid varje behandlingstillfälle blir jag extremt trött/sömnig av antihistaminet. Det brukar hålla i under dagen men inte längre än så.

   Angående ring i öronen – jag uppfattar det som att jag fått detta i större grad efter jag påbörjade rituximab. Hade jag inte varit uppmärksam hade jag nog inte reflekterat över det dock. Det kommer till och från som för dig, men det är inget som jag upplever som störande i det stora hela.

  • #15380

   Jag har fått två doser, jag blor också väldigt trött men bara samma dag och ev dagen efter, det jag har fått är tinnitus, mitt är docl konstant, har faktiskt blivit remitterad till Öron då jag uppfattrseln som sämre också.

  • #15381

   Hej!

   Jag har fått rituximab (Mabthera) regelbundet sedan 2016, och tycks av allt att döma höra till skaran där det snarare är regel än undantag att jag faktiskt blir sänkt ett tag efter infusionen. Dagen efter brukar jag ha röda fläckar på kinderna (sedan brukar en röd fläck på vänster kind kunna vara kvar ganska länge) och jag brukar vara väldigt trött. Nu är det ungefär en vecka sedan jag fick dropp senast, och det är en av de gångerna där det märkts av minst, men är ändå påtagligt trött, om än inte helt däckad. 🙂

  • #15402

   Tack för era svar. @Kickis, vad tråkigt att det stannat kvar med ring i öronen. Vad kan man göra åt det? Tänker du att du ev vill byta medicin pga det? Jag behöver nog ge det lite mer tid för min del, se vilka biverkningar som återkommer och om det blir för mycket att stå ut med i vardagen (ex hjärtklappningen). @Emma, jag satt i ett möte på kontoret dagen efter infusionen och kunde verkligen känna hur mina kinder började brinna. Mina kollegor frågade hur det var med mig. Så ytterligare en ny grej som inte varit vid de andra doserna. Men som du skriver, jag har börjat inse att de första två veckorna efter infusionen så blir jag sänkt.

  • #15425

   Tagit en injektion, fick också hjärtklappning och högre puls i ett par dagar, trötthet, huvudvärk + öronsus/tinnitus, var rädd att det skulle bli permanent, höll på att bli galen pga det, det dämpades rejält efter ca 1,5 mån lyckligtvis ner till min “normala” nivå.

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.