Trombocytfall (ITP) och mabthera

 • Författare
  Inlägg
 • #8621

  Hej på er,

  Jag fick min första dos mabthera för två veckor sedan.
  I måndags fick jag röda fläckar över kroppen som visade sig bero på att mina nivåer trombocyter sjunkit från nästan 300 till 0 (diagnos ITP) . Legat på sjukhus nu i några dagar och även drabbats av svåra smärtor i kroppen som gjort att inte kunnat röra mig all samt haft hög feber som inte riktigt ger sig. Har även fått märkliga utslag på kroppen som inte kliar.

  Har gjort nästan alla prover och verka inte ha varken virus eller bakterie i kroppen. Läkare kan inte förklara den extrema värken, febern eller utslagen.

  Min tanke är att mabtheran spelar roll i detta. Har någon annan drabbats av någon liknande efter en infusion?

 • #8622

  Anonym

  Hej!
  Har du inte fått en läkemedelsreaktion, typ Stephen Johnssons syndrom eller Lyells? Om det skulle vara det så kan väl det förvärras om man fortsatt får läkemedel under reaktionen. Jag vill poängtera att jag har ingen aning egentligen och vill inte skrämma dig men vill skriva för att det påminner så om det min lillebror var med om, det utlöstes av en alvedon för hans del. (Hans utslag/blåsor kliade) Vet att läkarna inte hittade något då och ingen visste något förrän han kom till Uppsala och en särskild läkare där uppmärksammade detta av en slump! Hoppas det ordnar sig för dig!! 🌼

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.