Tysabri

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13712

   Hej alla!

   Någon här som får Tysabri var 6:e vecka istället för var 4:e vecka? Vad känner ni av för skillnader? Är det något nytt? Har i normala fall haft en gång på 4 veckor. Enligt läkare skall det vara mindre bieffekter. Vill någon förklara 🙂

   Vad anser ni om att den övergår till subkutant? För och nackdelar?

   Tacksam för svar
   God fortsättning

  • #13713

   Hej,
   Vet inte om jag har så mycket att tillföra men om inte annat så kan jag berätta hur det var för mig.

   Jag har nu Rixathon men innan jag bytte så fick jag Tysabri tills alla vaccinationer var klara. Jag har fått båda varianterna, IV och sprutor subkutant. De gav mig Tysabri med 6v mellan gångerna men det var för att jag var JC positiv. Så kan inte säga så mycket om skillnader mellan att få 6v och 4v intervall. Däremot så har jag funderat på sprutorna vs dropp. Personligen så föredrar jag dropp men det är för att jag är rätt så spruträdd och känslig i överarmarna. Planen var inte att jag skulle få sprutor men de hade så svårt att sätta porten så de gav mig det istället. Om jag hade fortsatt så hade jag nog valt att få sprutorna på annat ställe än överarmen, kanske låret eller magen eftersom jag inte är lika känslig där. Men oavsett så skulle jag säga att en fördel som jag upplevde var att det går så fort och jag blev inte lika seg som när jag fick droppet.
   Kände inte heller några allergiska reaktioner av sprutorna men när jag fick droppet så började det klia i halsen efter en stund.

  • #13714

   Hej!
   Jag får Tysabri var 4v och vet därför inget om 6v intervall.. men jag har dock övergått till subkutant och har fått medicinen så ganska många gånger nu. Jag får sprutorna i magen ( 2 st i navelhöjd) och det är pyttenålar, sticket känns inte alls. När medicinen sprutas har det för mig svidit och ömmat men det är över snabbt. Ju mer noga min sköterska är att värma upp sprutorna innan ju mindre känns det.

   Jag älskar sprutorna, du är inne och ute på någon minut. Jag känner mig mindre “sjuk” och behöver inte lägga samma tid på sjukhuset som tidigare.

  • #13715

   Hej
   Jag hade tysabri vart 4:e vecka men efter ett tag blev det 6 veckor imellan.
   Inga konstigheter att bli 2 veckor mer
   Jag har rixathon nu en gång per år.

  • #13716

   Hej jag går på tysabri och får sprutor var 6:e vecka, då får jag dom i magen, eller så får jag dropp det är vad jag känner för.

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.