Tysabri-spruta istället för dropp

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12582
   ZJ
   ZJ

   Nu börjar dom gå över från dropp till 2 sprutor när det gäller Tysabri. Vet inte om det gäller på alla mottagningar eller för alla?
   Är det någon som har fått spruta istället för dropp? Hur har ni mått isf?

  • #12583

   Fick höra litegrann om det vid senaste besöket men verkar inte vara aktuellt än på ett tag. Landstinget Dalarna 🙂

   • #12584
    ZJ
    ZJ

    Så kanske det är? Fick höra det idag, uppfattade inte om jag skulle få det vid nästa tillfälle, återstår att se 🤷‍♀️

   • #12585

    Du får berätta när du har varit på ditt nästa besök 😁

  • #12660

   Jag fick sprutorna senaste gången som jag skulle in på behandling. Det var inte planerat utan skulle få Tysabri via dropp men eftersom det var svårt att sätta in nålen rätt senaste gången så beslöt de att ge mig sprutorna istället. Alla som går på samma medicin ska tids nog ska gå över till samma behandlingsform enligt Västmanlands sjukhus. Jag ska gå över till Rixathon nu men har behandlats 3 gånger med Tysabri under tiden som jag vaccinerats. De gav mig sprutorna, gick väldigt fort, och fick sedan sitta och vänta kvar i ca 1h. Jag mådde bra efteråt, kanske tillochmed lite piggare än tidigare gånger eftersom hela processen gick fortare.

   • #12663
    ZJ
    ZJ

    Gjorde det ont? Jag gillar inte sprutor 😫 Dock hoppas jag på dropp, jag ska gå över till rituximab snart, är tanken. Men skönt att höra att man mår minst lika bra 👏✌

   • #12664

    Det kändes om man säger så… men det gick fort! Jag är väldigt känslig och gillar inte nålsticken heller, även om jag fått öva massor på sistone med alla vaccinationer, blodprov etc. 🙈
    Men sköterskan som gav mig dem berättade att upplevelsen med sprutorna är väldigt olika beroende på vart de ger sprutorna och hur känslig man är som individ.
    Jag fick som ett blåmärke och spänd överarm typ 1 v senare men det gick över efter några dagar. Annars var det absolut inga konstigheter alls.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.