Utredning snart dags för samtal nr 2 hos neurolog.

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15756

   Jag utreds än för starka misstankar av MS
   Har mycket symtom och har fått gå med ovissheten
   med Starka misstankar om MS i ett halvår nu.
   Jag har fått mediciner för nervsmärta som verkar lite mer effektivare än tidigare medicinering.
   Jag är 2 barns mamma och ska gifta mig i sommar.
   Anser att jag är den lyckligaste maka som snart ska få äkta pappan till barnen. Vi har längtat länge att få gifta oss då en pandemi ställde in bröllopet.
   Vi har fått gå igenom kämpiga år med sjukdomar och ett hjärtebarn.
   När allt har kommit på plats i livet allt känns som bäst…
   Så ska jag gå och bli utredd för en allvarlig neurologisk sjukdom..
   Domningarna halva kroppen idag, sjukskriven 100%, och är svag halva kroppens sida. några plack i hjärnan, jag har svårt att gå ibland. trött och känner mig lite maktlös.

   Jag var så himla glad innan och nu känns det som att hela mitt liv är förstört.. Sa till min blivande make att jag skulle aldrig gått till VC. Han skaka på huvudet.
   “Älskade du, hade du inte gått till VC hade jag tagit dig dit. Det är inte normalt att ha så ont och att domna på det här sättet.”

  • #15757

   Förstår till viss del hur du känner dig. Jag fick gå till min vanliga läkare pga smärta i en axel men då upptäcktes det mer i rutinkollen. Fick tid direkt till röntgen så i januari röntgades jag och februari var diagnosen fastställd. Har dock inte haft några ”tydliga” symtom så det blev lite av en chock när diagnosen sattes. Men nu när vi påbörjat behandling så känner jag mig piggare än på flera år.
   Hade 15 plack på hjärnan, förändring i lillhjärnan plus plack i hjärnbarken. Trots detta har jag inte riktigt upplevt mig själv som dålig bara överdrivet trött i perioder.
   Har väldigt bra kontakt med min läkare och sjuksköterska på neurologen så känns ändå som en liten ljusglimt i det hela.

  • #15758

   Jag förstår mycket väl att det känns svårt och svart just nu. Men trots att det låter som en hurtig klyscha så är det alltid bättre att veta, att ha fakta istället för att ignorera. Med diagnos kan effektiv behandling sättas in och sjukdomsförloppet bromsas eller stoppas. I bästa fall kan kroppen till och med läka skadorna lite när inflammationsaktiviteten stävjas. Det är vanligt att det tar ett par år att mentalt landa i diagnosen. Jag fick diagnos för 10 år sedan och de första åren googlade jag hela tiden. Efter effektiv behandling tänker jag inte speciellt ofta på att jag har MS och det känns inte som att inflammationsaktiviteten kommer att vakna till liv mer då jag närmar mig 50.

   Det kommer inte alltid att vara så här och du kommer att hitta en väg framåt med din blivande make. All lycka i ert fortsatta liv tillsammans!

  • #15759

   Såklart finns det mycket oro inför ett besked. Men vet man så finns idag mycket effektiv behandla av olika varianter.

   Önskar dig allt gott och lovar att bra dagar kommer

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.