Vad ska jag göra? Många symtom.

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13143

   Hej!

   Jag är 34 år gammal (inte så ung längre men hoppas jag får haka på ändå..😊) och har sedan 25-års ålder haft konstiga symtom som kommer och går.

   Jag har sökt vård gånger flera sedan dess och blivit avfärdad under många år, så till slut lyssnade en läkare efter en undersökning som visade att jag hade stegrande reflexer och falltendens.

   Jag fick remiss till neurologen och de gjorde MR och LP som inte påvisade något. Detta för ett par år sedan. Trots det fortsätter mina besvär att komma och gå. Ibland varar de någon vecka, i andra fall ännu längre och besvären förvärras vid fysisk aktivitet.

   För tillfället har jag surr i mitt högra ben, känns som sockerdricka. Gör mig inte jätte mycket mer än att det är störande. Jag har problem med balansen och muskelryckningar här och där i kroppen, även i ansiktet vilket känns värst. Muskelryckningarna syns tydligt men surret och de elektriska stötarna känns men kan inte ses på utsidan. I vissa fall kännas surret ända upp i magen (ungefär så som det känns när ett foster kissar i magen för er som varit gravida)

   Min vänstra sida är försvagad och ”hänger inte med”. Jag har börjat söka alternativ vård nu och orkar inte längre försöka med sjukvården. Har nu varit iväg flera gånger till kiropraktorn då jag har värk i nacken och tänkt att det kanske kommer därifrån. Även där kunde de se att jag hade stegrande reflexer och att vänstersidan är försvagad och ”seg” och han pratade på att det eventuellt kunde vara funktionellt. Jag går in i saker ibland och tappar grejer. Har iof alltid varit klumpig men det här är på ett helt annat vis.. Ibland tappar jag också mina ord och kan se på exempelvis ett träd men inte komma på vad det heter…

   Jag känner mig så trött och frustrerad, vissa dagar har jag så ont i mina ben att jag knappt kan gå. Svårt att beskriva men förlamningskänsla med muskelsmärta och de ger liksom upp efter ett tag. Hoppas ni förstår hur jag menar?
   Har också bränningar och jag vet inte hur många gånger jag trott att det är något varmt som blåser mot min hud utan att det finns något där. En dag spillde jag dricka med is på mig själv i knät och fick en chock när det kändes som mina ben blev brända!

   Neurologen har avslutat mig och kiropraktorn drar sig i håret, tycker att mina symtom är underliga. Min nya kiropraktor som jag tipsades vidare till eftersom han är väldigt kunnig inom funktionell neurologi trodde inte att det kunde vara funktionellt, och jag såg hur han vred och vände på sig. Visste inte vad han skulle säga eller göra.

   Så till min fråga, vad kan det här bero på? Kan jag ha MS utan att LP och MR påvisade?

   Jag står snart inte ut, under de sämsta dagarna så bryter jag ihop! Känner mig så ensam i detta och är i perioder mer eller mindre helt sängliggande. Jag känner mig inte deprimerad mer än att jag kan blir låg och orkeslös av all smärta.

   Tack för att ni orakde läsa och hejja alla er som kämpar på!

  • #13144

   Hej och välkommen hit!
   Det låter som att du har rätt tydliga neurologiska symptom som flertalet av dom är vanliga vid MS. Det betyder dock inte att det är MS men att du borde utredas ytterligare. För något måste det ju vara!
   Har du funderat på att begära en second oppinion från neurologen?
   Hur länge sedan gjorde de en neurologisk utredning senast? Om det var flera år sedan kan det vara på plats att göra en ny.
   Ta hand om dig!

  • #13145

   Tack för ditt svar.

   Ja, jag borde nog göra det. Jag blev utredd av en ST-läkare så kanske skulle skicka en egenvårdremiss till neurologen och be om att få träffa en “riktig neurolog” för en second opinion.

   Tack, detsamma till dig!

  • #13164

   Hej Emmamaria. Läs min tråd riktigt besvärliga symptom och svara om du känner igen symptomen.

  • #13165

   Hej Kanshira! Jag känner delvis igen men har inga problem med hjärtklappning och ej heller utslag. Så jobbigt att gå med stora bekymmer utan att ens veta vad det beror på: Hoppas du blir bättre och får hjälp!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.