Väntar fortfarande, har fått ny tid

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14627

   Hej!

   Jag har skrivit i detta forum två ggr tidigare och varit mycket tacksam för er hjälp och stöd 🙂 Jag har varit under utredning sen januari 2022 och gjort det två MRI, och bett att den senaste ska granskas av neuroradiologer.

   Jag har mått mycket dåligt den senaste tiden och kontaktat neurologen och fått en ny tid. Jag listade mina symtom men de skrev “mycket blandade symtom, inget typiskt för MS”. Dom symtomen jag skrev om var:

   – Bortdomningar, vibrationer på vissa ställen i kroppen, smärta bakom höger öga, stela och krampande muskler, nedsatt styrka i höger kroppshalva och trötthet.

   Jag blir förvirrad, om det här inte är typiskt MS så förstår jag inte varför mitt ärende är fortsatt aktuellt? Dom har identifierat uppemot 20 plack i hjärnan, och det är kring den röntgen jag väntar återkoppling från neuroradiologerna. Men jag känner att jag får lite dubbla budskap från läkarna..

  • #14628

   Förstår att du är förvirrad och att det är jobbigt :/ håll ut!
   Har de gjort något ryggmärgsprov och vad visade det i så fall, om man får fråga?

  • #14634

   ZJ

   Kan det vara så att du känner dessa symptom, men inte i en längre period? Vad jag förstått så brukar skov inte vara så många på en och samma gång? Utan mer specifikt på en del? Kan ha fel 🤷‍♀️
   Hoppas du kan få svar på vad det kan bero på och varför du har plack.

  • #14635

   Hej!
   Har också ett 20 tal förändringar i hjärnan med typiska MS plack men blodprov, ryggmärgsprov och MR ryggröntgen visade inte på signalförändringar. Har också domningar från ansikte ner till foten men på v. Sida. Grova skakningar på högersida. Ont bakom vänster öga med suddig syn. Väntar också på medicin neurolog teamets utlåtande. Är sjukskriven då jag inte har energi, koncentration och värk i kroppen att arbeta fullt ut. Förstår din frustration att inte veta vad man kan ha. Hoppas vi snart får något svar för att kunna komma framåt.

  • #14640

   Hej.
   De vill inte göra en ny lumbalpunktion på dig för att se hur dina värden är nu?
   Jag fick göra 3 totalt innan de var helt säkra på min diagnos. Jag hade inte oligoklonala band som ms sjuka brukar ha någon av gångerna, däremot var mina neurofilamenter galet höga samt nya förändringar vid varje mr (innan bromsmedicin dvs).

   Typisk ms har väl inte så många symptom på en och samma gång som några här är inne på.. men det finns undantag. Jag är ett sådant, kan inte ens göra en tidslinje för alla skov och symptom jag haft samtidigt (har tumefactive ms).

   Skickar massa styrka till dig och hoppas du får rätsida på det här och kan börja läka.

  • #14914

   Hej! Förlåt för sent svar, men tack så jättemycket för alla stärkande och fina ord ❤️

Visar 5 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.