Väntar på besked

Visar 7 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14043

   Hej!

   Jag har blivit utredd i 2,5 år. Min läkare på VC sa detta året att mina MR-röntgenbilder var helt normala och att det inte fanns någon vård för mig att söka. Så jag tappade hoppet tills jag orkade byta läkare som skickade bilderna till neuroröntgen som direkt såg att det fanns typiska MS-plack på bilderna. Träffade en MS-specialist i november och tog nya röntgenbilder och ryggmärgsprov, och han sa att dom verkligen misstänker MS.

   Nu på onsdag ska jag på återbesök och få reda på hur undersökningarna gick, men grejen är att jag är så sjukt nervös för att dom inte kommer ha hittat tillräckligt och be mig avvakta. Det har varit en sån lång och jobbig process, och nu är jag så nära ett svar och vill bara veta.

   Har ni något tips på hur jag kan tänka och bli lite mer lugn inför onsdag?

  • #14044

   Jag fick en MS diagnos för över tre år sedan då man kunde se plack vid röntgen, men andra prover inte direkt stämde överens med sjukdomen. Jag är fortfarande under utredning men har behandlats för MS sedan dess. Misstänker de MS kan det ju hända att du får behandling ändå, men att ställa en 100% -ig diagnos kräver att man uppfyller vissa kriterier som bland annat utspelats över en längre tid.

   Om de anser att det finns skäl för att misstänka MS kommer du högst troligt få hjälp, eller vidare utredas då både specialist och röntgen tycks ha sett något din tidigare läkare inte gjort. Kan de inte hitta tillräckligt för att ge dig ett svar så är det ett gott tecken! Då är det inte särskilt sannolikt att det rör sig om MS.

   Förhoppningsvis kan du känna en trygghet bara i det faktum att du nu är i kontakt med och i händerna på de allra kunnigaste specialisterna på just neurologi.

  • #14045

   Jag har haft ms i ett år nu, fick min diagnos efter 6 månader, och jag tyckte det var väldigt jobbigt att vänta och få en diagnos,

  • #14048

   Hej,

   Ibland så kan man inte göra så mycket, jag brukar komma till en gräns då jag säger till mig själv.

   Kunde jag göra någonting åt det?
   Nej är oftast svaret.
   Ta det som det kommer.

   Det låter lätt, men det är svårt.
   Har haft min MS i ca 11 år nu.
   Jag brukar ha 1-2 dagar då jag tycker att det är ok att vara ledsen.

   Resterande dagar försöker jag att köra på.
   Träna, bra sömn, kost och försöka att omge mig a. människor som gör mig glad.

   Jag kanske inte svarade på din fråga och dina tankar går i varv. Men det är ok att känna som du känner. Låt dig bara inte slukas av sånt som du inte kan styra.

  • #14049

   Ovetskapen är verkligen jobbig. Blir ju väldigt nyfiken på varför din första läkare bedömde att din MR var ok men att en annan senare bedömde att det fanns ärr.
   Vill du lära dig mer så finns info om MS-diagnostisering, om “Möjlig MS” och mycket mer här: https://ungmedms.com/diagnos
   Om det är MS så finns mycket fint att läsa till mydiagnostiserade här: https://ungmedms.com/ny
   Lycka till och välkommen hit!

  • #14056

   Hej allesammans! Tack för era svar, dom har jag uppskattat mycket 🙂

   Snabb bakgrundshistoria: min första läkare bedömde inte att min MR var okej egentligen, hon skickade den till neurologen (inte en ms-specialist) med en fråga, men till mig så sa hon att den var helt normal. Så dubbla budskap.

   Jag var på återbesök idag och fick reda på att dom inte såg några nya plack, det var 10 månader sen förra MR, och att ryggmärgsprovet inte visade på någon infektion. Dom kommer boka in en tid för röntgen av ryggraden dock. Så allt är fortfarande oklart. Fick dock reda på att det var 20 plack i hjärnan, inte 10, så det är ny information varenda gång jag träffar en läkare.

  • #14165

   Hej
   Väntar på diagnos, förmodligen MS sa läkaren, många förändringar i hjärnan och ryggen enligt MR. Väntar på svar angående LP jag gjort förra veckan. Jag har problem med balansen samt ben som inte vill lyssna på mig så att säga och redan 3 år samt några till problem dock fick höra hela tiden att det är pga stress osv. men sist sa läkaren efter alla prover att allt tyder på MS. Kan det va så att jag har skov som håller på 3 år typ hela tiden ? Är det så här när man har MS ?

  • #14167

   Tack snälla för svaret;)

Visar 7 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.