Vårdval

 • Författare
  Inlägg
 • #9145

  Hej,
  Jag och min sambo funderar på att flytta vilket också skulle innebära byte av landsting (från Stockholm till Södermanland). Jag vill absolut inte byta sjukhus/läkare och undrar om någon har koll på om jag har rätt till gå kvar hos samma specialistmottagning? Eller om vet ni vart jag ska vända mig med mina frågor?

  Har försökt googla men blir inte riktigt klok…

 • #9146

  Hej!
  Jag bor i Stockholm men har mina vårdkontakter kvar i Uppsala. Jag ville inte heller byta så jag valde att ha kvar mina kontakter med neurologmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Dem kan boka in dig på årliga kontroller i Stockholm exempelvis och sen så kan du göra MR i Södermanland med remiss skickat av din neurolog så kommer han återkoppla till dig efter remissvaret kommit han tillhanda. Informera dem bara att du ska flytta men vill bibehålla dina vårdkontakter med dem i form av årlig uppföljning, medicinering och dylikt 🙂 Då innebär det alltså att du behöver åka till Stockholm vid den årliga uppföljningarna osv dvs all kontakt med läkaren men MR kan du göra i ett annat län och även blodprov kan dem skicka till dig med underlag som du tar med dig till labbet i den staden du kommer befinna dig i.

 • #9178

  Tack för ditt svar @calb! Då kanske jag ska ringa till mottagningen på Karolinska igen och se om dom håller med om att jag kan få gå kvar hos dom 🙂

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.