Värme

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12361

   Hej!
   Jag har inte lärt känna min MS än så jag undrar hur ni mår i denna värme? Får ni förändrade symptom? ☀️☀️
   Mvh Im

  • #12362

   Ja, för mig blir jag mkt mer trött och kroppen hinner inte riktigt med ibland 🙁

  • #12363

   Jag klarar inte temperaturer över 24-25 grader. Kroppen blir som gelé och jag orkar ingenting. Det enda som hjälper är att bada, AC, kyla handlederna (kyla ner blodet som jag får “invärtes” kylning, sitta i skuggan och minimera hur mycket jag måste röra på mig. Har köpt kylarmband som fungerar klockrent och har köpt en kylbandana som borde fungera bra (inte provat än).

   • #12364

    Det är precis så jag känner, tack!!
    Då ska jag köpa kylgrejer.
    Jag har även värk i armar o ben, som bly att släpa med sig och jag orkar inte bära nåt.
    Sjukskriver ni er när det är så här eller kämpar ni på?
    Är det dumt /skadligt att vara i värme och att jobba hårt när kroppen är seg o öm?

  • #12365

   Nä jag jobbar på. Nu har jag dock semester.
   Jag har köpt mina kylprodukter via hansegården.se. Värme är inte skadligt men enl mig ska man inte utsätta sig för mer än vad man klarar av. Det tar ett tag innan man lär sig kroppens signaler, för mig tog det 10 år.

  • #12366

   Hej,

   Det verkar vara ett allmänt problem för oss med MS med värme, men inte för alla, jag har ej problem med värme, badar bastu regelbundet och solar gärna. Tror jag inte drabbas av just värmen mer än friska personer. Så som allt annat kring vår sjukdom så är alla symptom/upplevelser extremt individuella.

   Henrik

  • #12367

   Hej! Jag är inte alls förtjust i värmen och blir fruktansvärt seg av den. Jag blir yr och det i sin tur kan göra mig mycket klumpigare och därför vara potentiellt skadligt. Jag blir sämre på att multitaska och koordinera vilket gör att jag ramlat i trappan flera gånger då det varit varmt.

   Däremot är värme inte direkt skadligt, utan det “kostar” bara en längre återhämtning, på samma sätt som när man pushat (MS-)kroppen för långt i sömnbrist, intrycksöverflöd eller stress. Här tror jag att det kan se ganska olika ut från person till person – dessa faktorer är “mina” “utmattare” och värme är den mest pålitliga på så sätt att jag alltid blir utslagen.

  • #12379

   Jag har verkligen problem med värme och funderar på att köpa en kylväst, är det någon här som provat en?

  • #12383

   Finns kylväst som man har i frysen och fungerar riktigt bra i ett par timmar.Ser ut som en skottsäker väst är kyl element i den.Finns även lösa kylelement så man snabbt kan byta.
   Blev lite oroliga blickar på gymmet när man tränade med västen på.

  • #12386

   Temperatur påverkar mig väldigt underligt. Vissa symptom blir sämre vid värme såsom min syn och min släpande högerfot. Men andra symptom såsom känselnedsättningarna i mina fingrar blir sämre vid kyla men då är samtidigt synen påtagligt bättre.

  • #12469

   Jag är värmekänslig och har fått låna en väst via sjukvården som ser ut som en skottsäker väst (precis som ni kunde läsa i tidigare inlägg från ConnyV). Den använder jag främst när jag bara ska vara hemma och vill ha vanliga kläder på mig. Till denna väst har jag även ett helt set med extra kylklampar. Då slipper jag vänta på att klamparna ska bli isiga igen.

   När jag gör annat mera aktivt så har jag en kylväst som jag köpt själv. Kostar lite kronor, men helt klart värt varenda öre. Man dränker den i kallt vatten i 2 minuter och sedan kyler västen av kroppen hur bra som helst. Perfekt när jag t.ex. är ute och anstränger mig oavsett om jag snickrar, målar eller motionerar. Ju mer det blåser ute desto mer svalkar den mot kroppen och den håller sig fuktig länge. Så fort den blir lite “svagare” så dränker jag den igen. Har även köpt en bandana som fungerar likadant. Jag skulle inte klara av att rör mig utomhus när det är varmt ute och då snackar vi svensk sommar inte värre värme än så.

Visar 9 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.