Vibrerande muskler, är det symtom på ms?

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #11318

   Hej alla!

   Väntar på utredning hos neurolog, och vissa symtom som jag har passar med ms, men vissa är lite mer tveksamma.
   Ett symtom som jag har är att jag har väldigt mycket muskelryckningar. Både stora och små. De kom väldigt plötsligt, eskalerade över 3 dagar (tillsammans med extrem smärta, droppfot, domningar, känselbortfall i vänstra benet) som gjorde att jag fick åka med ambulans in med misstanke om ett stort centralt diskbråck. Men på mr såg man inget som kunde orsaka mina symtom, och därför väntar jag nu att få komma till neurolog.

   Dessa muskelryckningar som jag störs av främst är på morgonen. De blir värre ju längre jag vilat. Först var det bara i ena benet, efter någon vecka spred det sig till andra benet och nu (3månader senare) har det även börjat i armarna och händerna. Varje morgon och natt vaknar jag många gånger av att benen “vibrerar” och att foten domnar bort, och nu på senaste tiden händerna och armarna också. Muskelryckningarna både syns och känns utanpå. Det är nog inte riktigt muskelryckningar skulle jag säga, utan musklerna liksom vibrerar ända från fötterna upp längst upp i låren och gör alltså det flera timmar varje dygn. Finns det kanske något namn för detta?

   Kan detta vara ett symtom på ms?

  • #11320

   Har du tatt MR av ryggmargen eller bare av hodet?

  • #11323

   Har bara gjort mr av ländryggen, inte av huvudet. Väntar fortfarande på att få träffa neurologen. Är mr av ryggmärg en helt annan undersökning, eller skulle man kunna se ms-förändringar på en vanlig mr av ryggen?

  • #11324

   Lesjoner kan jo dukke opp i både ryggmarg og hjerne. Er vel vanligst i hjernen 😊 Sånn jeg har forstått det så gir som regel lesjoner i ryggmarg symptomer i ben, så hvis du ikke har noen lesjoner i ryggmargen så hadde jeg ikke bekymret meg 😊 Mitt attakk gikk utover bena, men det var pga lesjonene i ryggmargen/nakken. Masse lykke til. Ikke tenk det verste, de fleste med sånne symptomer har som regel ikke MS, det kan være så vanvittig mye annet!

  • #11337

   Jag har haft MS sedan 2017.
   Jag känner igen de symptom du pratar om.
   Jag har upplevt skakningar/vibrationer i muskler.
   Dock betydligt mer efter mitt första och enda skov hitintills. (Träning var det enda svar jag fick på skakningar /vibrationer i muskler)
   Men tyvärr måste jag ge ett tråkigt svar som:
   Tränar du inte, träna.
   Tränar du, sök hjälp.

   • #11382

    Hej!
    När skakar/vibrerar dina muskler? Det som gör mig osäker är att mina gör det när jag är i vila, värst är det på nätterna och tidig morgon. Jag har inga direkta problem när jag går i trappor eller nåt sånt. Har nedsatt muskelstyrka i vänster ben fortfarande, men i övrigt har jag bra muskler. Senaste dagarna har skakningarna börjat komma i underkäken och ansiktsmusklerna också.

    Min vårdcentral har skickat remiss till neurolog, men det vill inte ta emot mig.

  • #11717

   Gjorde mrt av hjärna, bröstrygg och halsrygg i lördags och väntar nu på svar. Neurologen sa att jag har ovanliga symtom och visste inte riktigt vad hon skulle göra, men det är ju en bra början.

   Det finns ju nåt test där man flekterar huvudet och kan få en el-stötskänsla (minns inte vad det heter) men när jag flekterar huvudet så strålar det ner längst ryggen och så får jag muskelryckningar i stället. Kan man få så om man har ms? Känns som en lång väntan, och sist jag väntade på svar från mr tog det 2 månader. Hur brukar de meddela om svar? Ringer de oavsett eller får man brev, eller hur funkar det? Tiden går så olidligt långsamt just nu.

  • #12061

   Det är inte ms. Är så trött på jakten på diagnos. Neurologen som jag träffat som tydligen är överläkare, har ingen aning om vad som är fel på mig, men har fortfarande inte gjort fler utredningar eller haft fler möten, men skakningarna är värre än någonsin. Igår vaknade jag av att hela halsen, tungan och ögonen(eller antagligen muskler bredvid eller bakom) skakade kraftigt, så hela rummet blinkade i flera minuter. I natt vaknade jag av att det skakade i bröstkorgen på ett sätt som det inte brukar, och trodde för en sekund att det var hjärtat. Är så rädd att det ska drabba hjärtat eller någon annan viktig muskel.
   Behövde bara skriva av mig. 🙁

  • #13573

   sia

   Hej,
   Hur har det gått för dig? Hur mår du? Har du fått någon diagnos?

   • #13634

    Hej Sia! Jag har inte fått diagnos ännu. Men, jag fick göra en ny mr i februari då jag fick synfältsbortfall, och då såg man flera högsignalerande t2- lesioner i hjärnan (eller vad det nu heter) i den vita substansen. De lesionerna fanns även där vid min första mr, men de missades:/ så för en vecka sedan fick jag göra lumbalpunktion, och den visade att jag har 6-7 oligoklonala band, intrathekal produktion av IgG och fria lätta kappa-kedjor och lite andra tecken på inflammation i cns som skulle kunna vara ms. Men väntar fortfarande på diagnos, men äntligen börjar det närma sig 😀 är så fruktansvärt trött, så vill bara ha någon slags medicin eller något så man kanske kan få något slags liv igen, och inte som det är nu när jag knappt kan lyfta en gaffel vissa dagar för att jag är så trött. Så det känns bra 😀

  • #13889

   Hej!
   Det här ämnet är ett av det mest besökta i vårt forum baserat på sökningar från google.
   Misstänker du MS så vill jag tipsa om vår diagnostiseringsguide: https://ungmedms.com/2022/05/diagnostisering-av-multipel-skleros-ms/
   Den är till för dig som misstänker MS eller är/har varit under utredning. Hoppas att den kan ge vägledning!
   /Mattias

  • #15545

   Hej, hur gick det för dig 🙂

Visar 9 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.