Viktnedgång svårare Mabthera

 • Författare
  Inlägg
 • #7368

  Hej! Varning för inlägg som berör vikt och träning!

  I somras gick jag upp i vikt pga ja troligen sommar och lite träning pga skov.
  Innan sommaren hade jag gått ner tilll en stabil vikt i långsamt tempo. Hade en livsstil som funkade med kost och träning.
  Idag tränar jag mer och bättre, och äter hälsosammare än innan viktnedgången men inget händer på vågen. Har tappat 1 kg sen 1 januari (vill tappa mina 10 kg plus sen sommaren och det känns helt sjukt att jag gick upp hela tio kg bara på en sommar). Jag upplever det så mycket svårare att gå ner i vikt, fattar verkligen inte varför det går så trögt.
  Fått Mabthera två gånger, tredje infusionen på g i maj.
  Någon som upplever samma sak? Tips?

 • #7369

  Hej! Äntligen någon som upplevt samma sak! Det är så jävla skumt. Har också precis som du 10kg för mkt som jag har försökt att bli av med nu under en längre tid, typ 1,5-2år, men det är fan hopplöst! I början så förklarade jag det med att kroppen kanske blir sargad av Mabtheran och typ samlar på sig vätska, och att den borde släppa ngn gång, men den släpper aldrig :/
  Har tidigare sprungit marathon vid två olika tillfällen , och har inför dem lyckas hålla mig skapligt i form med kost och träning, så jag tycker mig ändå ha lite insikt i vad som krävs – och typ ”hur man gör”. Nu vet jag dock inte vad jag ska göra längre, inget som fungerar längre. Skittrist.

 • #7370

  trodde bara jag som gick upp i vikt. Gick upp 25kg som jag nu har väldigt svårt att få ner dem tycker det är hemsk då jag känner att jag är uppsvullen i hela kroppen som en ballong kan tillägga att jag fick ca 10 kortison behandlingar😔😔😔

 • #7371

  Och jag har äntligen lyckats nå normalvikt (kanske tack vare Mabthera då) ☺️ Har aldrig lyckats gå upp i vikt tidigare..

 • #7373

  Jag har absolut inte någon hälsosam kosthållning och heller inte någon större lust att träna, annat än den gången i veckan jag hänger med min pappa till gymmet på hans jobb (ser det som min paus från barnen), har ändå hållit samma vikt i 5 år. Eller ja, jag höll mig inom normalvikt fram till i somras och efter era inlägg känner jag att det kan nog ha att göra med Mabthera även här. Fick första behandlingen i maj och i november reagerade sköterskan på att mitt blodtryck var förhöjt.
  Jag bestämde mig i början på januari att bli av med 20kg. Än så länge droppar jag 1-2 kg i veckan. 🙂
  Men åter igen, det är inte direkt hälsosamt.

 • #7375

  Jag upplever samma…
  Har varit lite av en jojo-bantare de senaste 20 åren, 10kg upp och 10kg ner igen under samma år utan problem men nu är jag fast…

 • #7380

  Eftersom att jag har en ätstörd historik, var en av de första frågorna jag ställde om mabthera om det var vanligt att man gick upp i vikt av behandlingen. Fick höra av ms-sköterskan att hon inte hade haft någon patient med det problemet, vilket fick duga som svar för mig även om jag fattar att det är individuellt. Själv har jag, peppar peppar, varit viktstabil sedan första infusionen 2016 även jag ätit sämre och rört mig mindre. Det underlättar absolut att jag sedan 2017 får medicin för mig fatigue, men märkte ingen skillnad innan dess heller.

 • #7381

  Jag fick 10 kg extra efter graviditeten som jag inte kunde bli av med,fick mabthera och jag lyckades bli av med de ,så för mig har mabthera inte alls påverkat.Men tror inte den hjälpt heller för den delen,bara att jag hade starkare vilja att få det gjort(bli av med kilorna :d)

 • #7390

  Tack för svar! 💓 Envisa kilon låter det som men jag mår ju otroligt bra med Mabthera så detta är egentligen inte alls ett problem.. p Bara självkänslan som spökar. 😯

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.