Vilket jobb har du?

Visar 19 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13281

   Hej allihopa!
   Jag är så nyfiken och undrar vad alla jobbar med? Hur många procent jobbar du och vad har du för arbetsuppgifter? Är det något jobb som har påverkat dig och din ms på ett speciellt sätt? Negativt eller positivt?

   Ha det gott!

  • #13282

   Jeg jobber som sykepleier, jobber 90%. Jeg fungerer veldig fint, men måtte være flink til å finne en balanse med hvile. Når jeg jobber så mye, må jeg være flink til å slappe av de dagene jeg har fri. Og ikke minst, få nok søvn 😊

  • #13283

   Chef inom IT-Branchen, jobbar 75%. Jag gick ut öppet med min sjukdom så fort jag fick diagnos. Det vart väl mottaget. Mitt största problem är fatigue, speciellt eftermiddag, men då slutar min arbetsdag.

  • #13284

   Jobbar 90% som medicinsk sekreterare på en vårdcentral. Skriver journaler, inofficiellt chefsstöd handledaren, skyddsombud, LITA, allt i allo, ansvarig för div system m.m

  • #13285

   Jag jobbar på bank 100% jag funderar på ni som jobbar deltid arbetar ni ex bara 75% eller Är ni sjukskriva eller så resterande tid upp till 100. Jag orkar inte jobba 100 har nu dessutom börjat pendla. Lider alltmer av fatigue har haft ms i 13år nu och nu är det dåligt med ork. Hur är det för er? Sjukskrivna eller deltidsarbete?

   • #13288

    Jag är anställd på 90%, man skapade en 90%-ig tjänst till mig. Inte sjukskriven.

  • #13286

   Jag är sjukskriven 25%. Inget att skämmas över, jag ser det som en rättighet kopplat till den sjukdom man tyvärr fått. Försäkringskassan har inte haft några större tveksamheter kring detta.

   Utåt sett märker ingen att jag har ms, fatiguen syns ju inte, men påverkat mig mycket, vid 75% har jag ett bra liv.

  • #13287

   Jobbar som verksamhetsutvecklare 100%. Fungerar bra. Men inser att jag kanske inte alltid kommer kunna göra det, men så länge det går kör jag på.

  • #13289

   Jag jobbar formellt sett som ingenjör på 80% och ideellt med patientfrågor på 20%. Men patient-engagemanget blir nog närmare 30-40% vissa perioder. Sen har jag två barn också. Så orken är det inget fel på i alla fall. 🙂

  • #13290

   Jag jobbar som kommunikatör 100%. Har inga rester av tidigare skov (ms sedan fyra år tillbaka).

  • #13291

   Jag är socionom och jobbar på socialtjänsten som socialsekreterare. Främst jobbar jag med utredning av oro för barn men också med stödinsatser för familjer och placerade barn. Jag jobbar 80%, har gått ner i tid för mina två barns skull. Dock tror jag inte att jag skulle klara att jobba mer utifrån fatiguen. Mitt jobb är otroligt förstående för min diagnos och jag planerar själv mina dagar vilket underlättar hanterandet av tröttheten.

  • #13294

   Hej! Jag jobbar som IT-konsult (allt från kundservice till e-produktion på olika sätt). Jobbar 100% + lite till emellanåt. Jobbar till 99% hemifrån och kan därmed kosta på mig att vila under lunchen, t.ex. när det behövs.

   Jag var öppen med min arbetsgivare från första början eftersom jag var tvungen att åka på diverse läkarbesök och var borta en del. Hon är förstående och säger alltid att jag får säga till om jag behöver något extra hjälpmedel eller så.

  • #13305

   Jag är polis. Jobbar främst med utredning, men det innefattar ju allt från att vända papper på kontor, hålla förhör med olika personer på olika platser, göra husrannsakan och hämtningar. Har även till viss del en fot kvar på utryckningen och i uniform.

   Jag tycker inte ms påverkat arbetet nämnvärt. Jag jobbar 100% (och en hel del mer i perioder när det är mycket). Det som ev. påverkats är att jag är sjuk oftare än tidigare, vilket troligen beror på den immunnedsättande medicineringen.

   Jag var öppen med min sjukdom från dag 1. Det enda är att vissa kanske är lite ”rädd om mig” om man så säger. Men det uppskattar jag eftersom kollegorna faktiskt bryr sig och har tagit till sig av vad jag berättat om.

   Jag ser en viss fördel när jag möter människor i kris, även om jag inte berättar för alla och envar att jag har ms. Det är såklart bara mina arbetskamrater 🙂

  • #13325

   Jag har i 20 års tid sedan jag gick ut högskolan arbetat i princip 100% sittandes vid mitt skrivbord framför datorn. Jag fick min MS diagnos i januari 2020 och i oktober 2022 blev jag erbjuden att prova på en annan tjänst som typ betyder 50% stå och gå under dagarna. Man kan nästan tycka det är lite bakvänt med hänsyn till att mina MS besvär sitter i benen, men än så länge funkar dem hyggligt (periodvis sämre vid skov), men jag trivs så dj-kla bra, så jag tänker gå och stå så länge jag kan. När jag inte orkar/kan gå och stå så mycket så byter jag väl till en sittande tjänst igen.

  • #13332

   Anonym

   Har arbetat inom LVU allt från att brottas på golvet, till lågaffektivt bemötande. Jobbar nu inom LVM men har inte arbetat sen jag insjuknade o man upptäckte att jag hade ms och att jag antagligen haft det sen 2009. Har fortfarande bortdomnad arm, fatigue och är nere i ett mörker. Men jag saknar att arbeta.. med spelar ingen roll, svårt att bara vara hemma

  • #13647

   Jobbar som svetsare inom tillverkningsindustrin tillverkar saker till en lastbilstillverkare/karossbyggare i Sverige och mycket mer hålls vi med håller inte koll på allt vi gör. Jobbar 100%. Har inte sagt nått om min sjukdom än då rätt tillfälle inte har kommit än men jag ska berätta det för personalchefen så småningom.

  • #13695

   Jobbar som lastbilsmekaniker 100%

  • #14777

   Vill gärna liva upp tråden och höra hur det har gått för er som tidigare skrivit i tråden. Hur ser eran situation ut idag?

   För egen del jobbar jag som agil coah på 50% fram till september, därefter hoppas jag kunna återgå helt i tjänsten.

  • #14778

   Hej!
   Sen jag fick Mabthera för snart 3år sedan är allt relativt stabilt, men de gamla skadorna, primärt fatigue, är såklart kvar. De går i perioder med fatigue, oftast är jag trött på eftermiddagen. Men totalt sett tycker jag att jag har ett bra liv!

  • #14779

   Ingen förändring sedan sist annat än att chefen och en kollega vet om att jag har Ms berättade det vid rätt tillfälle tror det var förra hösten eller när det var. Hoppas att det håller sig stabilt nu när jag har gått över till mabthera nu i år..

  • #14780

   Har bytt jobb till teknisk support och startade ett eget litet konsultföretag vid sidan av men det blev lite väl mycket så det sistnämnda är på paus.
   Har berättat på nya jobbet för chef och de närmsta kollegorna att jag har MS. Annars ingen förändring men det är snart dags för årlig MR så vi får väl se hur det ser ut den här gången.

Visar 19 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.