Vill höra från er mammor med ms!

 • Författare
  Inlägg
 • #4389

  Jag är gravid i vecka tio och har valt att behålla barnet. Är så redo att bli mamma och livet känns bra men till något jag är väldigt orolig över är att min ms kommer försämras under graviditeten och att jag kommer sitta i rullstol när barnet är född 🙁 min ms läkare har varit noll stöd och sa till mig när jag ringde och berättade att jag var gravid att jag skulle återkomma när jag avbrutit graviditeten, jag hade inte ens en tanke på det och när han sa det bröt mig hjärta 🙁 känns som jag inte förtjänar att bli mamma pga min ms, mår rätt så dåligt och behöver höra från andra starka kvinnor här som genomgått graviditet med ms i kroppen.

 • #4392

  BYT LÄKARE!!!!! Det låter ju helt sjukt. Hitta någon som förstår dig.
  Och GRATTIS! Det kommer att gå hur fint som helst. De allra flesta mår bättre under graviditeten även om inte jag gjorde det. Fast det som blev sämre läkte sedan ut. Låt inte den här MS skiten ta ifrån dig det magiska som du har framför dig. Du har såklart rätt att vara rädd och besviken och liksom snuvad på konfekten men glöm inte bort att njuta och vara glad. Det blir bättre, lite sämre, bättre igen och så vidare. Jag har ändå full tilltro till framtiden, forskning och mediciner. Det kommer att ordna sig. Men hitta en läkare som tar dig på allvar.
  Lycka till! /Mimmi

 • #4397

  Vilket pucko till läkare! Det stämmer ju inte alls vad jag förstått. Din läkare måste varit stressad. Dom flesta mår ju tom bättre när de är gravida. Däremot kanske du ska avstå från att amma och börja med medicin direkt efter graviditeten. Lycka till!

 • #4398

  Jag har gått igenom 2 graviditeter efter att jag fick diagnosen år 2006. Mådde bra under graviditeterna och ammade båda barnen i ca 6 månader. Den enda gånger jag märkte av min ms var när jag trappade ner amningen, så att välja bort amning kan vara en idé om man är orolig.

  Det kanske inte finns fler läkare för dig att välja mellan men du ska följa ditt hjärta och lyssna på mödravården, för de är ju experter på graviditeter!

 • #4399

  Fy vilken okänslig läkare!! Byt omedelbart!

  Stort grattis till graviditeten!!❤

  Jag har varit sjuk i 12 år. Har två killar på 7 och 3 år.
  Första graviditeten (planerad, utan bromsmedicin) var jobbig men ingen rullstol eller några bestående problem.
  Andra graviditeten (oplanerad, tog Rebif). Slutade med broms omedelbart när jag fick veta att jag var gravid. Inga skov under den graviditeten och mådde fortsatt finfint efter förlossning.

  Du har ingenting att oroa dig för. Njut av tiden och livet i din mage, det är en underbar tid.
  All lycka till dig ❤

 • #4401

  Hej!
  Har själv en mamma som har ms och så nu även jag, tack och lov skaffade jag mina två barn innan min egen sjukdom bröt ut så ditt dilemma fanns inte för mig då.
  Däremot har jag flera gånger undrat varför min mamma valde att skaffa ett barn till (mig) när hon visste att det riskerade hennes egen hälsa. Så här i efterhand med två barn själv förstår jag värdet i livet på ett helt annat sätt än innan, ms är så otroligt litet i förhållande till föräldraskapet.
  Se positivt på livet och tillvaron, våga leva här och nu och ha tilltro på framtidens forskning och mediciner!

  Kram och lycka till!

 • #4402

  Asa

  Hej
  Jag hamnade i en sådan situation för ca 5 år sen. Jag ångrar fortfarande att jag lyssnade på läkaren. Men jag födde mitt tredje barn i år med medicinen Tysabri. Jag tycker att du ska be att få prata med en annan läkare som har mer koll om graviditet. Eller rent av gå till specbarnmorska. Dom har bra förlossningsläkare och barnmorskor som har bra koll på detta.

  Hoppas det löser sig för dig

 • #4415

  Som sagt: vilket pucko! Jag har fått två barn sedan diagnosen 2012 och har mått toppenbra i min MS både under och efter graviditet. Valde att amma äldsta i 3 mån och nu yngsta i 9 mån. Att amma är en risk så det kan man ju överväga hur man vill göra. Men utöver det så ska du bara lyssna på dig själv. Barnen är mitt liv och det hade varit värt det även om jag mått dåligt av graviditeten.

  Stort grattis och lycka till med allt! Du har något alldeles fantastiskt framför dig!

 • #4416

  Grattis till graviditeten!
  Men vilket pucko till läkare! Jag och min sambo funderar på att skaffa barn nästa år när det gått 6 månader efter min senaste mabthera. Därför frågade jag sköterskan när jag fick medicinen förra månaden och dem avråder ingen från att skaffa barn men i Umeå vill dem att man inte ammar utan får behandling så snart man är redo efter förlossningen för att slippa skov.
  Det kommer gå bra ska du se!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.