Yrsel och tappar balansen efter lumbalpunktion

 • Författare
  Inlägg
 • #5071

  Någon som blivit yr och fått problem med balansen dagen efter lumbalpunktion?

  Igår kl 11 cirka gjorde jag en LP, läkaren grävde lite för att jag var så benig (kändes inte trevligt, gjorde inte ont men kände att hon rörde en nerv som strålade ner mot rumpan). Hon slutade rota runt och valde ett annat ställe, där var det inga problem.

  Jag har såklart ont i ryggen, inte alls konstigt men däremot har jag svårt att gå (är yr och tappar balansen), snurrar i huvudet alltså men mår inte illa. Får lite nervryck/smärta vid rumpan och baksida höft, på ena sidan lite då och då. Är detta normalt? Kan som sagt typ inte stå, inte utan att tippa och nästan trilla, allt snurrar om jag rör mig för snabbt eller hastiga rörelser med huvudet.

 • #5072

  Det är egentligen svårt att säga om jag fick problem med yrsel eller inte, för jag fick enorm huvudvärk efteråt. Som ju kanske 20 % får. Jag kunde inte sitta upp eller stå, för då gjorde det så ont så jag kräktes. Tillslut fick jag åka ambulans till sjukhuset för ett blodplåster. Är dina problem så stora som du beskriver borde du säkert rådgöra med läkare. Men det är inte ovanligt med huvudvärk exempelvis, och man kanske får räkna med att vara sängliggande några dagar just eftersom det är tryckfördelningen som uppstår efter provet som ger problem.

  Är allt okej när du ligger ner?

 • #5073

  Jag var också yr efter min LP, men det var några år sedan jag gjorde den så kommer inte ihåg exakt hur yr jag va. Minns däremot att jag blev ljuskänslig och hade huvudvärk i en vecka efteråt. Hade också ont vid ländryggen/rumpan men inte lika ont som du verkar ha.

  Vad jag minns kunde jag stå och gå efteråt, men med lätta problem. Om du känner dig orolig för hur du mår nu efter din LP så kanske du kan ringa Vårdguiden och fråga? Det är alltid bättre att fråga än att gå omkring och oroa sig.

  Hoppas du mår bättre snart!

 • #5074

  Fick en hemsk yrsel efter lumbalpunktion. Var faktiskt så pass illa att min man fick hålla om mig när jag satt på toa eller skulle sätta mig upp och klä på mig så jag inte skulle ramla ner, enligt min neurolog är det vanligt och du har inget du behöver oroa dig över. Jag vet att det är svin läskigt men det kommer gå över! Kram på dig💓

 • #5075

  Åh, tack så mycket för era svar! Misstänkte att det kanske är vanligt att känna såhär, men hittar knappt någon info om just yrsel och störningar i balansen efter provet. Men då låter jag det gå ett par dagar och håller koll, huvudvärk har jag knappt så håller tummarna att jag inte får värsta huvudvärken.

  Det känns bättre när jag ligger ner, så försöker vila så mycket jag kan 🙂

  Tack <3

 • #5083

  Jag blev också fruktansvärt yr och illamående efter min LP. Fick inte behålla någon mat och tillslut blev det så illa att vi åkte in på akuten. Jag blev inlagd på neuroavdelningen och fick dropp. Dagen efter fick jag göra min MR och ytterligare en dag senare fick jag min diagnos. Så det var snabba puckar. Jag antar att de lade in mig för att ha mig nära till hands när en lucka i MRT öppnade upp + lite övervakning när jag reagerade så på LPn. 😊 Tycker det är konstigt att de inte informerar om den biverkningen. Min läkare förklarade noga om huvudvärken. Men inte yrsel? .

 • #8670

  Till mig sa de att jag skulle dricka mycket kaffe och Coca-Cola ,

 • #8671

  Sitter just nu och väntat på att få göra min andra lumbalpunktion. Denna gången krävde jag lugnande innan. Så nu sitter jag lite lullig och väntar på min tid om en halvtimme. Hoppas jag klarar mig undan biverkningar denna gång. 😅 ska absolut testa koffeintricket när jag är hemma igen. 🙂

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.