keepsmyelin

Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Ny med oro #3206

  Hej Lina-lina.
  Hur har det gått? Varit i kontakt med någon läkare?
  Jag va inte heller lika alert längre på jobb (restaurang) o kände en konstig svaghet i kroppen. Främst en hud/beröringskänslighet på vänster men också en muskelsvaghet på höger sida av kroppen. Förstod inget alls o låg uppe sent ett par nätter och fundera ut allt möjligt jag kunde ha. Ringde tillslut 1177 och berättade hur jag hade känt mig. Hon tyckte att jag skulle åka in o kolla upp det och jag skulle skriva ner ett taxinummer hon skulle ge mig. Det gick knappt.. Kunde inte få till en rak linje om så mitt liv hängde på det. Tacka henne o lova att jag skulle åka in. Vilket jag såklart inte gjorde för det va en söndag 23:00 och jag jobba bara halvdag dagen efter så jag kunde sova av mig det, kriga på sen ha 3 dagars ledighet som kunde återställa mig. Är på jobb knappa timmen dagen efter innan jag behöver en timeout. Sätter mig ner för att vila o dricka vatten men klarar inte av att lyfta glaset hela vägen utan vänstern. Då kände jag att det va dags att åka in direkt.
  30 timmar senare efter ett benmärgsprov och en MR visar det sig att jag har MS och är mitt i ett skov. Blev sämre med dagarna men låg inne totalt 2 veckor ungefär. Kortison direkt och det dröjde inte länge förrän jag fick Tysabri som bromsmedicin. Moral of the story är nog att det alltid är värt att kolla upp..

  Hur kan dina läkare se förändringar (på plack då förmodar jag eftersom det är det man kikar efter) och samtidigt inte fastställa en diagnos? 2 år? Whaaat? Får man fråga hur många MR du gjort sedan dess?

  All lycka!

  som svar till: Cannabisolja? #2567

  Jag har i ungefär 3 års tid (MS i 4) använt mig av cannabis i olika former.
  Framförallt i cigaretter s.k joints men också oljor (oralt och massage), te, honung, kakor etc.
  Jag skulle inte rekommendera de CBD-oljorna som finns att köpa på nätet. Det är gjort på industrihampa och saknar helt enkelt en del extrakt som behövs för den där riktiga terapeutiska/smärtstillande effekten jag personligen strävar efter. Nästa gång jag provar oljor igen kommer det vara när jag har den Nordamerikanska marknaden att välja från.

  Sativex är en annan sak jag sätter mig emot.
  Det finns ingen som kan övertala mig att läkemedelsverket + svensk lagstiftning har den lidandes bästa intresse i åtanke när dessa klassar cannabis som “narkotika” och gör det olagligt att odla växten i sin trädgård men kallar det “medicin” när de låter ett företag sälja 30ml munspray till den MS-sjuke för 4777kr.

  som svar till: Hur får man bort de negativa tankebanorna?? #1271

  Det är oerhört viktigt att du förstår att det är nödvändigt för dig att känna alla känslor som kommer med en MS diagnos. Det finns inga rätt och fel. Skrik när du känner för att skrika och gråt när du känner för att gråta. Va arg, va rädd men va öppen med det. Det är viktigt att inte trycka undan dom där känslorna. Prata med kuratorn på din neurologavdelning. Det hjälpte mig.
  Har själv varit tvungen att byta behandling två gånger och jag mådde som bäst när jag hade Tysabri. Det kanske du kan ta med dig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.