Världens största MS-konferens – ECTRIMS

Världens största MS-konferens - ECTRIMS

I våras fick vi ett mail från vår hus-neurolog Albert. Han tipsade oss om att världens största forskningskonferens om MS skulle hållas i Stockholm 11-13 september. Entrékostnaden är på flera tusen kronor. Jag skickade därför ett mail till företaget som anordnar konferensen. I det beskrev jag att vi var en Svensk ideell patientförening och undrade om det fanns andra priser för oss.

Jag hade väntat mig, i bästa fall, en rabatt på entrén. Men… till min förvåning erbjöds vi en utställningsmonter på 2×3 meter samt entré till utställningshallen för tre personer. Allt till kostnaden av städavgiften för montern på 111 EUR. Jag hoppade upp och ner av pepp och tackade naturligtvis ja direkt!

Men… helt plötsligt hade vi en hel monter att fylla. Så det blev en massa planering och förberedelsearbete. Dessutom visade det sig vara en hel del övrigt administrativt att ordna med utöver montern.

Efter att ha planerat och preppat så blev det till slut den 11 septeptember. Den första av tre dagar för ECTRIMS 2019. När jag och @susanna klev in i stora mässhallen på Älvsjömässan i Stockholm slogs vi av hur oerhört stort det var. Vi visste att konferensen var enorm, men omfattningen är svår att föreställa sig innan man är på plats. Över 9000 personer hade rest från hela världen och utställnigshallen var stor som fem fotbollsplaner! Läkemedelsbolag tog upp största platserna och tävlade mot varandra genom enormt påkostade montrar. Och mitt i allt detta var lilla Neuro Ung med MS. Vi tittade på varandra och försökte landa i faktumet att vi var där. Det kändes så overkligt.

Fler bilder finns på vår Instagram

Vi hann precis få i ordning på montern och kasta i oss frukost innan salen fylldes av människor. Det blev tre fantastiska och intensiva dagar. Många långa viktiga konversationer. Vi fick påhälsning av läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, patientföreningar, företag och läkemedelsbolag. Framförallt från Sverige och resten av norden. Vi delade ut informationsmaterial, posters och visitkort. Flera kliniker fick material som de kan dela ut till sina patienter och sätta upp på sina anslagstavlor.

Detta har varit en fantastisk möjlighet. Exponeringen och kontakterna vi fått kommer att möjliggöra många spännande möjligheter för vår lilla förening.

Det har varit intressant, lärorikt och sist men inte minst SKITKUL!

2 kommentar(er) på “Världens största MS-konferens – ECTRIMS”

Lämna ett svar