Antikroppsbehandling

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13093

   Hej! Jag vet inte ifall denna tråd redan finns (har försökt leta men kan ha missat, skyller isf på feber).
   Jag har fått Covid, jag fick mabthera förra veckan och har inga antikroppar trots vaccin.

   Imorgon ska jag få antikroppar på dropp, är det något nån av er har erfarenhet av? Jag är orolig över biverkningar och ja, allt möjligt.

   Hoppas nån av er kan lugna mig!
   Mvh Nikki

  • #13094

   Tänkte följa tråden lite här då dottern testade positivt i lördags och jag väntar på provsvar/att bli smittad..

   Fick du lämna något test på infektionskliniken för att dom skulle avgöra om du skulle få antikroppsbehandling eller inte?
   Jag ringde till min sköterska igår bara för att kolla vad jag skulle göra om jag testar positivt och då sa hon att man skulle lämna något prov där. Dom hade skickat dit fyra patienter på Mabthera och bara en av dom hade behövt ta antikroppsbehandlingen.

   Sorry att jag inte kunde svara på din fråga. Önskar dig stort lycka till imorgon!

   • #13099

    Hej! Hoppas ni mår bättre snart!
    Ja precis, neurologen skickade mig till infektionskliniken och där lämnade jag olika tester – både covid och antikroppstest. Sen ringde läkaren upp igår och bekräftade att jag har covid och inga antikroppar.

    Absolut ingen fara, jag delar gärna med mig av mina erfarenheter:) vi får hjälpas åt!
    Krya på er!

  • #13095

   Hej, nyfiken på det där med antikroppar, tog du en egen test ? Eller ville din neurolog testa dig? Låter ju smidigt att få dem i dropp.

   Bakgrund:
   Jag hade Covid i maj förra året, en vecka efter 1a dosen, sen har jag fått en 2a dos. Nu väntar jag på 3e dosen, men kan inte ta den ännu p g a Mabtheran.

   Jag har inte fått covid igen vad jag vet, har inte varit extra försiktig utan levt som vanligt. Men har jag antikroppar ? Ingen aning.

   Borde man kolla det ?

   God kväll, Henrik

  • #13096

   Hej!

   Måste först säga att jag stålsatte mig för att det skulle vara en tråd om någon som testat positivt och inte fått tillgång till antikroppsbehandling (för det råder brist i på det i hela landet verkar det som), men blev väldigt lättad när du faktiskt ska få! Jag har inga egna erfarenheter, men det återfinns i tråden om coronaviruset, och för enkelhetens skull är det enklare om vi håller oss till den tråden.
   (https://ungmedms.com/topic/coronaviruset/)

  • #13098

   Hej Emma! Tack för svar! Ja jag skummade igenom den tråden men feberhög och allmänt borta med vinden orkade jag inte riktigt läsa igenom om alla inlägg. Men jag ska göra mitt bästa. Är det ok om denna tråden finns kvar? Tänker att jag kan uppdatera här om hur jag mår efteråt osv.

  • #13103

   Hur gick det med behandlingen?
   Lite nyfiken eftersom jag precis testade positivt för covid.. Ska ringa neurologen imorgon så jag kan få komma in och testa mig.

   • #13105

    Kan du vara jättesnäll att fråga hur rutinerna för tester/antikroppar kommer se ut framöver, efter magplasket till pressträff idag? Vill försöka veta så mycket som möjligt om det. Och vill det sig illa så antar jag att jag förbereder mig för något psykbryt 😉

   • #13106

    Ska absolut fråga!

   • #13107

    Hej! Det gick superbra! Jag är än så länge väldigt tacksam för denna antikroppsbehandling. Jag fick ganska hög feber med min covid och visserligen steg den efter behandlingen också, (vanlig biverkning) men la sig efter en stund igen. Idag har jag mått nästan som vanligt! Fortfarande förkyld och hängig men knappt någon feber alls och kunnat vara mer aktiv än tidigare dagar. Hoppas du får liknande upplevelse och krya på dig!

   • #13108

    Jag har inte fått feber ännu, bara förkyld, så det kanske inte blir värre än så.

    Skönt att det funkade för dig!

   • #13109

    Det låter ju guld!

    Jag undrar som jag skrev i ett annat inlägg om hur det blir nu, med testningsprioriteringar och antikroppsbehandling efter 9 feb, (läste dessutom att det bara verkade finnas 300 doser kvar i regionerna (får väl vara 299 nu då ;)) och att de ransonerar ganska rejält. Måste se till att luska fram info om det snarast, så jag kan uppdatera dokumentet vi skrev om saken…

  • #13110

   En läkare på infektionskliniken ringde mig för en stund sedan och sa att jag inte kommer få antikroppsbehandling. Doserna var för tillfället slut här och de få doser som beställts från större sjukhus i närheten kommer att prioriteras till de som är organtransplanterade. Han sa att generellt blir vi inte så jättesjuka. Sen kanske det hade varit annorlunda om jag hade varit/blivit väldigt sjuk. Förhoppningsvis blir det inte så farligt och då behöver jag inte behandlas ändå..

   Däremot ska jag åka in och ta prov ändå för att se om jag har antikroppar av vaccinet. Har hunnit få två doser och tänkte fylla på med en tredje dos så fort jag blivit frisk.

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.