Ersättning med Trygg Hansa

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12681

   Hej!

   Jag fick mina första synptom i juli i form av språkstörningar, synbortfall och nu även känselbortfall. Jag fick min diagnos i september men har först nu orkat ta tag i att kontakta försäkringsbolag gällande ersättning. Jag har Trygg Hansa och fick när jag ringde dem veta att MS bara ger mig rätt till en engångssumma i form av Händelseförsäkring (ca 42 000 kr), ingen ersättning för medicinsk invaliditet. De var över huvud taget inte intresserade av vilka symptom jag hade då det inte verkade kunna påverka ersättningsgraden.

   Efter att ha läst här på forumet får jag intryck av att det finns lite spridda erfarenheter av Trygg Hansa. Vissa verkar ha fått rätt hög ersättning för medicinsk invaliditet och andra ingen alls. Har det ändrats något om MS i deras sjuk- och olycksfallförsäkring de senaste åren, eller kan något påverka deras beslut?

   Slutligen, vilka andra försäkringar inkluderar MS i sina högre försäkringspremuer? Vilka skulle ni rekommendera? Nu kan jag ju inte byta försäkringsbolag, men man kan ju alltid varna/tipsa andra…

   Tack för svar!

  • #12682

   Hej!
   Jag tror att försäkringsbolagen har blivit mycket hårdare med ersättning för olika kroniska sjukdomar. Det som gav mig en hygglig ersättning var att jag hade en väldigt gammal barn och ungdomsförsäkring med äldre villkor än vad som är vanligt i dag.

   I övrigt kanske du har kikat i försäkringsguiden i biblioteket?
   https://ungmedms.com/2020/02/forsakringar-det-trakigaste-som-finns-tills-de-behovs/

  • #12683

   Tack för svar! Så om man tecknade sin försäkring för många år sen så är det villkoren som gällde vid tecknandet av försäkringen som de går på? Otur för mig i så fall. Min försäkring sades upp för något år sen av misstag och tecknades sen igen…

   Jag har läst i försäkringsguiden i vilken det står att medicinsk invaliditet är själva ”kärnan” i en försäkring, så blev rätt bestört när jag insåg att jag inte verkar omfattas av någon på Trygg Hansa iom min MS. Av den anledningen försöker jag bena ut hur andra med samma försäkringsbolag som faktiskt verkar ha fått ersättning för det har gjort, eller om det finns någon annan del av försäkringen jag kan åberopa.

  • #12685

   Är det en full försäkring du hade? (Inte bara olycksfall tex.)

   • #12686

    Den heter ”Trygga vuxna” och ska innefatta olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring och en slags tilläggsförsäkring som innefattar ”ekonomisk invaliditet”.

  • #12687

   Jag blev väldigt förvånad av att läsa ditt inlägg och därefter även av att läsa Trygg-Hansas försärkingsvillkor för deras vuxenförsäkring.

   Enligt villkoren är det rätt och riktigt, precis det som du upplever. Ett engångsbelopp på 10% av försäkringsbeloppet i medicinsk invaliditet betalas ut för MS (även för ALS) och massa andra sjukdomar.

   Det känns som att Trygg-Hansas försäkringsvillkor har tagit en hård sväng mot de sämre.

   (Notera att Ekonomisk invaliditet fortsatt täcker, men de är inte den lättaste att utnyttja då man ska ha en nedsatt arbetsförmåga på minst 50%)

   Tråkigt att det drabbar dig och andra, och att Trygg-Hansa som tidigare haft bra personförsäkringar och skrytit med sin barnförsäkring, så får man titta över villkoren nogrannare…

   Qbert, jag tror vi kanske får göra en uppdatering på försäkringsposten just gällande Trygg-Hansa….

   • #12688

    Ja det vore nog bra att uppmärksamma fler, kanske kan det leda till att någon väljer ett annat försäkringsbolag. Jag är tyvärr fast med dem.

   • #12689

    Absolut @torkel! Bara att skriva ner ändringarna du vill göra så fixar vi det!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.