Medicinsk bedömning av försäkringsbolag

Visar 13 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12675

   Hej !
   När ni har sökt er medcisnkainvalditet bedömning vad har ni fått ut då och vad har ni haft för problem med sjukdomen eller skov ? Tyckte jag fick så lite av försäkringsbolaget.

   Tacksam för svar :):

  • #12677

   Hej,

   Fick ingenting av Länsförsäkringar. Är inte tillräckligt sjuk…

  • #12678

   Hur fungerar det? Bör jag säga till mitt försäkringsbolag att jag har ms?

  • #12680

   Hej

   Jag kan tipsa lite om den något större posten jag skrev om försäkringar här på sidan:
   https://ungmedms.com/2020/02/forsakringar-det-trakigaste-som-finns-tills-de-behovs/

   Men försöker svara kort på din fråga, har man en Sjuk- och olycksfallsförsäkring, (ibland kallad Vuxenförsäkring) så bör ens försäkring täcka diagnosen Multipel Skleros.
   (Detta kan man stämma av i försäkringsvillkoren och dess “Täckningsschema” eller i dialog med sitt försäkringsbolag.)

   Vanligt att man får en viss procent av det beloppet man har i Medicinskinvaliditet redan när diagnosen fastställs. Därefter är det vanligt med en väntetid på ~5år. Detta för att nivån av nedsatthet som är beständig ska kunna bli fastställd.

   För egen del fick jag 10% av min försäkrings medicinska invaliditets-belopp vid diagnosen.
   Och jag väntar på att tiden ska gå för försäkringsbolagets läkare ska kunna fastställa hur många % funktionsnedsättning jag har fått, som kommer vara kvar resten av livet. Som då bör bli mer än de 10% jag redan fått.

   Hoppas det svarar lite på din fråga, annars får ni gärna ställa mer frågor i ovan tråd runt försäkringar så ska jag försöka hjälpa till!

   Mitt tips är också att ringa till sitt försäkringsbolag och be de förklara tydligare hur deras process fungerar. Men de brukar bli svårare för dom att svara allmänt när de vet att det finns en anmäld skada.
   Alla fall/skador bedöms individuellt och en rådgivare i kundtjänsten vill helst att skaderegleraren svarar på frågor som rör en specifik skada, och de har ofta mycket o göra och kanske inte alltid så tillgängliga för frågor. Men man ska ändå be om det! 🙂

   Mvh

  • #12684

   Det beror nog helt och hållet på vad din försäkring täcker, vad du har för försäkringsbelopp(detta styr summan du får för varje %nedsatthet) och hur stor påverkan sjukdomen gjort(dvs hur många % de anser att du har en nedsättning på). Man kan ibland få ut i flera omgångar allt eftersom den medicinska invaliditeten ökar 🙂

  • #12703

   Hej, jag har också en fråga. Har så dålig koll på det mesta gällande sjukdomen och försäkringar. Fick min diagnos 2015 och ansökte aldrig om ersättning då jag inte visste att man kunde få det via sin hemförsäkring. Har ett annat försäkringsbolag idag. Går det att göra ngt nu eller är det försent? I och med att jag bytt försäkringsbolag och det redan gått 6 år.

  • #12705

   Hej

   Det finns en viss tidsram där man ska anmäla skador till sitt försäkringsbolag, det skiljer sig från försäkring och bolag.
   Jag anser att man alltid ska ringa/höra av sig till sitt bolag och oavsett tid som gått, för att kontrollera möjligheterna.
   (Den försäkringen som var aktiv vid skadetillfället, är den försäkringen som ska stå för ersättningen.)

   Men du skriver Hemförsäkring. Det är ovanligt att man har en hemförsäkring som i sin tur har en del/tillägg som täcker Sjukdomar på personer i hushållet. Mer vanligt är det på äldre hemförsäkringar att det finns någon extra Olycksfallsförsäkring som tillval.

   Men känner du dig osäker om vad du har haft, eller inte har haft för produkter/försäkringar, så tycker jag du ändå tar kontakt med försäkringsbolagets kundtjänst och får dig en samlad bild.

  • #14010

   Gammal tråd men ja, jag har Länsförsäkringar och fick ingen ersättning alls, behöver bli sämre i min sjukdom…man undrar lite varför man betalar en försäkring då. Mitt mål är ju inte direkt att bli sämre…men att få hjälp av en försäkring man betalat i flera år hade man förväntat sig att få hjälp ifrån

   • #14020

    Hej Kickis

    Vad hade du för försäkring hos Länsförsäkringar? Vad hette den?
    Om försäkringen täcker sjukdom och diagnosen MS så brukar det finnas någon procent/fast ersättning vid själva diagnosställandet.
    Alternativt om det nu inte finns något sådant, att du behöver ha diagnosen i 5år för att de ska kunna fastställa hur mycket funktionsnedsättning du fått av sjukdomen innan de kan göra en utbetalning.

    För om du behöver “bli sämre” för att den ska falla ut, så känns det ju som att det finns ett skydd där MS inkluderas?

    Tipsar om Konsumenternas (https://www.konsumenternas.se/forsakringar/personforsakringar/sjuk–och-olycksfallsforsakringar/) , de har även rådgivning, men jag tycker det låter konstigt det du skriver, om inte annat så förtjänar du ändå att få det mer förtydligat för dig vad de menar med försäkringen

  • #14021

   Torkel, jag har sjuk- och olycksfalls försäkring hos dem. De skulle göra en ny utvärdering om två år, och jag får endast ut om jag för skov som lämnar bestående nedsättningar, och det är ju inte riktigt mitt mål…

   • #14136

    Hej,

    Ser att jag har skrivit i denna tråden tidigare. Då skrev jag att jag inte fått någon ersättning av Länsförsäkringar. Men det har jag alltså nu.
    Ca 120 000 fick jag ut.
    Men detta är jätteviktigt: När de kontaktar dig igen – om 2 år eller vad som bestämts, så kanske de skriver att ditt ärende ska läggas ner för inget nytt framkommit. Detta får du absolut INTE ingnorera. Svara dem att du har MS och att du aldrig blir frisk! Jag gjorde något sådand för jag blev jättearg när de påstod att ärendet skulle läggas ner.
    TYVÄRR gjorde inte min syster likadant. Hon har också diagnosen, ignorerade meddelandet och trodde väl att det var så det fungerade, och hon fick ingenting.
    Så ligg på!

   • #14139

    Det var hoppgivande att höra! Vad gjorde du när de hörde av sig och ville lägga ner ärendet? Hur svarade du liksom?
    Jag har i dagsläget inga
    men efter mina skov mer än nedsatt känsel i min vänster fot/underben, och vad jag förstått är det vad LF kräver för att betala ut något?

   • #14141

    Som sagt, jag blev jättearg. Hur kan de lägga ner något när jag aldrig blir frisk.
    Skrev svar till dem när jag var arg, så det var inte så trevligt. Hittar inte det just nu. Men typ: ” hur tänker ni när ni vill lägga ner mitt ärende? Jag har MS, en sjukdom jag aldrig blir frisk från, bara sämre”
    Plus lite mer irriterat och många utropstecken. Jag hade ju liksom inget att förlora.
    Jag har heller inga funktionsnedsättningar pga min MS i dagsläget som tur är.

   • #14142

    Så himla bra att du står upp för dig själv!! Hos nis skulle de återkomma igen efter 2 år! Ska ha sig i åtanke då om de skulle försöka något liknande!! TACK!!

  • #14022

   Goda nyheter om du har MS utan att fått några bestående nedsättningar! 🙂

   Men tittar jag på villkoret för Sjuk- och Olycksfallsförsäkring hos LF.
   https://www.lansforsakringar.se/4ae697/globalassets/aa-global/dokument/villkor/02914-ettsak-villkor-olycksfall-sjuk.pdf

   Punkt E.4 (Sid 14) Diagnosersättning, så borde du få 5% av ditt försäkringsbelopp. “MS, ICD G35” finns med i listan över sjukdomar de ersätter vid diagnos.

  • #14023

   Ja, det stämmer, hade man tecknat försäkringen idag hade man fått 5 % men då jag tecknade min försäkring för ett antal år sedan var det andra villkor 🙁

  • #14024

   Ah då förstår jag, tråkigt att höra!

  • #14095

   Hoppar in och meddelar att jag också har LF sjuk&olycksfallsförsäkring. Är min barnförsäkring som jag tog över när jag blev 25 år. Jag fick ersättning baserat på 5% invaliditet för några veckor sedan. Har bestående påverkan på balansen, dock inte så att det hindrar mig i vardagen.

  • #14098

   Hej SolLilja!

   Sa de något om de skulle utvärdera ytterligare om ~5år?

   • #14259

    Nja de sa att de hör av sig om två år faktiskt!

Visar 13 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.