Medicinsk bedömning av försäkringsbolag

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12675

   Hej !
   När ni har sökt er medcisnkainvalditet bedömning vad har ni fått ut då och vad har ni haft för problem med sjukdomen eller skov ? Tyckte jag fick så lite av försäkringsbolaget.

   Tacksam för svar :):

  • #12677

   Hej,

   Fick ingenting av Länsförsäkringar. Är inte tillräckligt sjuk…

  • #12678

   Hur fungerar det? Bör jag säga till mitt försäkringsbolag att jag har ms?

  • #12680

   Hej

   Jag kan tipsa lite om den något större posten jag skrev om försäkringar här på sidan:
   https://ungmedms.com/2020/02/forsakringar-det-trakigaste-som-finns-tills-de-behovs/

   Men försöker svara kort på din fråga, har man en Sjuk- och olycksfallsförsäkring, (ibland kallad Vuxenförsäkring) så bör ens försäkring täcka diagnosen Multipel Skleros.
   (Detta kan man stämma av i försäkringsvillkoren och dess “Täckningsschema” eller i dialog med sitt försäkringsbolag.)

   Vanligt att man får en viss procent av det beloppet man har i Medicinskinvaliditet redan när diagnosen fastställs. Därefter är det vanligt med en väntetid på ~5år. Detta för att nivån av nedsatthet som är beständig ska kunna bli fastställd.

   För egen del fick jag 10% av min försäkrings medicinska invaliditets-belopp vid diagnosen.
   Och jag väntar på att tiden ska gå för försäkringsbolagets läkare ska kunna fastställa hur många % funktionsnedsättning jag har fått, som kommer vara kvar resten av livet. Som då bör bli mer än de 10% jag redan fått.

   Hoppas det svarar lite på din fråga, annars får ni gärna ställa mer frågor i ovan tråd runt försäkringar så ska jag försöka hjälpa till!

   Mitt tips är också att ringa till sitt försäkringsbolag och be de förklara tydligare hur deras process fungerar. Men de brukar bli svårare för dom att svara allmänt när de vet att det finns en anmäld skada.
   Alla fall/skador bedöms individuellt och en rådgivare i kundtjänsten vill helst att skaderegleraren svarar på frågor som rör en specifik skada, och de har ofta mycket o göra och kanske inte alltid så tillgängliga för frågor. Men man ska ändå be om det! 🙂

   Mvh

  • #12684

   Det beror nog helt och hållet på vad din försäkring täcker, vad du har för försäkringsbelopp(detta styr summan du får för varje %nedsatthet) och hur stor påverkan sjukdomen gjort(dvs hur många % de anser att du har en nedsättning på). Man kan ibland få ut i flera omgångar allt eftersom den medicinska invaliditeten ökar 🙂

  • #12703

   Hej, jag har också en fråga. Har så dålig koll på det mesta gällande sjukdomen och försäkringar. Fick min diagnos 2015 och ansökte aldrig om ersättning då jag inte visste att man kunde få det via sin hemförsäkring. Har ett annat försäkringsbolag idag. Går det att göra ngt nu eller är det försent? I och med att jag bytt försäkringsbolag och det redan gått 6 år.

  • #12705

   Hej

   Det finns en viss tidsram där man ska anmäla skador till sitt försäkringsbolag, det skiljer sig från försäkring och bolag.
   Jag anser att man alltid ska ringa/höra av sig till sitt bolag och oavsett tid som gått, för att kontrollera möjligheterna.
   (Den försäkringen som var aktiv vid skadetillfället, är den försäkringen som ska stå för ersättningen.)

   Men du skriver Hemförsäkring. Det är ovanligt att man har en hemförsäkring som i sin tur har en del/tillägg som täcker Sjukdomar på personer i hushållet. Mer vanligt är det på äldre hemförsäkringar att det finns någon extra Olycksfallsförsäkring som tillval.

   Men känner du dig osäker om vad du har haft, eller inte har haft för produkter/försäkringar, så tycker jag du ändå tar kontakt med försäkringsbolagets kundtjänst och får dig en samlad bild.

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.