Modiodal

 • Författare
  Inlägg
 • #7889

  Tar någon modiodal mot tröttheten? Och tkr ni att det funkar? Ska få det om 2 veckor nämligen.

 • #7890

  Jag har gjort det men hjälpte inte mig något alls. Har slutat med dom eftersom de inte gav något ,tyvärr . Hemska trötthet.

 • #7891

  Jag tar en tablett på morgonen och det hjälper mig otroligt mycket! De dagar som jag behöver Modiodal. Försöker att hålla mig borta just nu då jag har en lugn period på jobbet.

  Men vad din neurolog än har sagt, börja med en liten dos är mitt råd, då det rör sig om rätt starka grejor och vissa kan få svårt att sova mot kvällen. Ta inte heller för sent på dagen av samma anledning! Min egen neurolog sade till mig att jag kan ta en tablett vid lunch också, men jag skulle aldrig göra det, då en enda tablett på morgonen räcker för mig att rubba min sömn. Vill dock understryka att detta är min upplevelse, och att din upplevelse kanske blir annorlunda min.

  Jag hoppas att Modiodal hjälper mot din trötthet, och att du får tillbaka den kraft som du saknar i dag!

 • #7892

  Har testat och de fungerade rättså bra för mig, kändes lite som en dimma försvann i hjärnan. Blev mer kreativ oså. Fick tyvärr sluta med dem pga en konstig biverkning.

 • #7893

  Började med Modafinil för några veckor sen, tror det är samma sak?

  Kändes väldigt jobbigt att börja ta, med tanke på biverkningar och beroendeframkallande… Men måste säga att jag verkligen blir hjälpt av dem. Inte så att jag får så mkt mer energi egentligen men blir vaknare, skärptare. Slipper hjärndimma och kan koncentrera mig längre stunder.

  Tar en hel på morgonen och en halv vid lunch. Vid två hela om dagen blev jag lite väl uppe i varv och fick svårt att slappna av, vilket gjorde att jag i längden blev tröttare för jag körde slut på mig själv. Gäller verkligen att lyssna på kroppen!

 • #7894

  Okej! Tack för era svar.. Trodde verkligen att allt skulle bli bättre så fort jag fick det. Men tänkte inte på dom sakerna ni skrivit om… Hoppas det funkar för mig iaf.. Håller på att gå under av den här tröttheten..

 • #7901

  Finns det någon annan medicin än modiodal?

 • #8045

  Jag står på två tabletter morgon och två tabletter lunch. Det ska väl kanske påpekas att mängd räknad i antal tabletter kan vara missvisande.
  För mig fungerar det bra när jag väl vaknar, upplever då att den dåsiga gråzonen klarnar något.
  Har tidigare fått Amfetamin som inte gav någon verkan men ordentlig huvudvärk.

 • #8047

  Okej! Jag har nu fått modafinil utskrivet och tar 1 tablett till frukost och 1 till lunch. Känner ingen skillnad alls 😭😭😭😭 kan det vara så att det tar ett tag innan den ger effekt? Eller kan det bara vara så att det funkar inte för mig? Hur menar du med amfetamin?

 • #8052

  Hej @civo!
  Vår ”husneurolog” har svarat på en fråga om behandling av MS-trötthet här: https://ungmedms.com/2018/04/svar-om-haravfall-ms-trotthet-ocrevus-graviditet-amning-och-lungrontgen/

  Han skriver: ”MS-fatigue, som kan översättas med ”energilöshet” är ett av de svåraste symptomen / handikappen att behandla. Det finns relativt lite forskat om MS fatigue, och de bästa studierna visar att sjukgymnastik och rehabilitering har bäst effekt. Det finns anekdotiska case-reports som argumenterar för ändring av kost. Ofta att man minskar protein från animalier, dvs man äter mer vegetariskt.

  Medicinskt brukar vi ibland förskriva amfetaminanaloger (vanligast är modiodal (modafinil), men ibland elvanse eller på licens rent amfetamin).
  Det är väldigt individuellt vad som fungerar för respektive patient, och man måste pröva sig fram.”

  Jag skulle råda dig att höra av dig till din mottagning och fråga om effekten kan dröja. Om den ”ska” funka vid det här laget så kan du höra om ”elvanse eller på licens rent amfetamin” eller om de har något annat att rekommendera.

  Sen är rehab ett hett tips samt avsnitt 38 av @ms-podden. Sen är kost-biten något som kan vara värt att titta närmare på. Där kan denna vara till hjälp: https://ungmedms.com/2018/08/livsstilsrad-for-dig-med-ms/

  Puh, det blev långt. Hoppas det gav dig något. 🙂

 • #8055

  Detta är en medicin som ska ge effekt inom några timmar så tyvärr behöver du nog kontakta din läkare och kolla om du antingen kan höja dosen eller testa något annat. Rent amfetamin (i låg dos) brukar vara sista utvägen om andra mediciner inte tar.

  Hoppas att du hittar något som funkar för dig! Fatigue försämrar livskvaliteten så otroligt mycket, vet precis hur det är!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.