Walsh protokoll utan medicinering

 • Författare
  Inlägg
 • #10322

  Hej alla!
  Är ny här på forumet och har dragit mig för att identifiera mig med sjukdomen som jag blev diagnostiserad med för 3 år sedan.
  Jag önskar att komma i kontakt med likasinnade, som valt en okonventionell väg i att hålla sig frisk utan mediciner. Jag kommer snart med support ifrån min näringsterapeut att starta en ganska intensiv kostomläggning (autoimmuna protokollet eller Walsh protokollet). Finns det några här som valt en annan väg? Att lägga om sin livsstil och skapa bättre förutsättningar för kroppen att ”läka” själv? Skulle vara fint att få höra lite om era erfarenheter och annat.

  Jag respekterar er som tar mediciner och hoppas att ni som gör det också kan respektera att jag väljer att inte göra det.

  Skickar också med en intressant podcast för er som är nyfikna på Walsh.

  https://open.spotify.com/episode/2XoNWqugAmfvJOPnhI81Js?si=QpMbdjR9QbibosGCUDhOpw

  Allt gott ❤️ Rosanna

 • #10325

  Hej och välkommen hit!
  Kul att fler är intresserade av livsdtilsfrågor! Det finns flera här som kör på Wahls Protocol eller liknande s.k. Antiinflammatoriska kosthållningar. Jag och @imni har skrivit en del om det här: https://ungmedms.com/2018/08/livsstilsrad-for-dig-med-ms/

  Jag tycker att det är viktigt att tänka på att medicin inte är i motsatsförhållsnde till kost och livsstil. Det ena utesluter inte det andra utan snarare kompletterar varandra. Bromsmedicinen stoppar ditt immunförsvar från att angripa kroppen och genom en sund livsstil ger du ktoppen bättre förutsättningar för maximal återhmntning.

  Så jag avråder dig verkligen från att tacka nej till bromsmediciner! De som finns i dag är bevisat skitbra. Men jag tycker absolut att du ska köra på kost och livsstilsspåret också! Ta det från en som kört Wahls Paleo i nästan tre år. 🙂

  Lycka till, vi finns här för dig! 💪❤️

 • #10326

  Hej!

  Håller med @qbert angående att medicinering inte är motsats till kost/livsstil, snarare kompletterar de varandra. Sedan så framstår det för mig som ett onödigt risktagande att inte medicinera, och blir alltid lite bekymrad när jag läser att någon väljer bort bromsmedicin för sin kroniska sjukdom. Jag skulle kanske förstå valet mer om det var i samråd med behandlande neurolog. Om biverkningarna av alla olika alternativ som återfinns skulle vara för outhärdliga osv. eller om det fanns en annan anledning till att anta att sjukdomsförloppet inte skulle gynnas av medicinering. Du skrev inga sådana detaljer, så det kanske finns sådana skäl? 🙂

  Sedan kan jag inte låta bli att påpeka att näringsterapeut inte är en skyddad titel, och vem som helst kan kalla sig det. Jag menar inte att det låter som en dålig idé i stort, kost är avgjort en viktig del i välmåendet som helhet. Det här vet du säkert, menar inte att vara respektlös. Men det låter som en onödig risk att ta (inte att lägga om kosten alltså, att välja bort medicinering om det inte är i samråd med vården). 🙂

 • #10327

  Jag läste en artikel i tidningen om en kvinna som mådde jättedåligt av sin reumatism eller kanske artros kommer inte ihåg, men hon kunde inte ur sängen. Hon eliminerat mjölk och mjölkprodukter,gluten,socker och åt rå grönsaker,frukt,ekologisk kött och hon lyckades.
  Det läste jag på Aftonbladet eller Expressen för några månader sen.

  • #10328

   Fast nu är ju inte Aftonbladet eller Expressen de mest tillförlitliga faktakällorna…. Men skönt för damen i artikeln om hon mår bättre.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.