clams

Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Normalt ryggvätskeprov? #13930

  Hej! Det tog en månad ungefär från att jag först fått diagnosen om jag minns rätt, så det gick väldigt snabbt (även om väntan just då kändes väldigt lång).

  Åh, det låter jobbigt och tufft! Jag har haft exakt samma symptom som dig låter det som (och har haft dem länge, flera år innan diagnos), plus att det känts lite småsvårt att gå ibland, men alla symptom har varit väldigt milda. Men jag tror att min bild på MR var väldigt “typisk” för MS. Jag minns dock att neurologen sa att ett alternativ för mig var att vänta med behandling och att jag troligtvis har en mild sjukdom. Men jag fick ju medicinera och det ville jag.

  som svar till: Normalt ryggvätskeprov? #13929

  Ursäkta sent svar, jag missade inlägget. Jag får mavenclad och det verkar funka bra. Usch, ja jag känner verkligen igen den här nojjan över behandling/osäkerheten/symptom/att vänta osv. Hoppas du kommit igång med behandlingen nu och att det går bra för dig!

  som svar till: Normalt ryggvätskeprov? #13762

  Jag fick diagnosen ganska nyligen, men såvitt jag förstått kommer jag inte att behöva göra det (det hoppas jag för gudskelov inte i alla fall! :’). Neurologen kände sig ändå väldigt säker att det var MS. Jag fick välja om jag ville ta bromsmedicin och det valde jag att göra.

  som svar till: Normalt ryggvätskeprov? #13760

  Hej! Nu såg jag att de hittat band, men jag blev ändå nyfiken på frågan, så jag svarar ändå:) Jag hade nämligen ett helt normalt ryggvätskeprov (inga oligoklonala band, normalt nfl, normal IgG index osv) och fick ändå diagnosen MS baserat på MR och mina symptom. Min neurolog förklarade det med att jag troligen inte “hunnit” utveckla några band ännu. Jag läste någonstans att upp till 5% av alla med MS saknar band.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.