Hanna85

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Normalt ryggvätskeprov? #13704

  Ja usch och fy, inget som man gör frivilligt! Tycker också att de gånger jag gjort så har de inte ens sagt att man kan må dåligt efteråt utan bara kört på och sen får man åka hem och googla.. men jag tror faktiskt inte att jag heller haft någon förändring i ryggmärgsvätskan utan fått diagnos på skov och mr-röntgen. Har ju jättebra om du har telefontid med läkaren nästa vecka så kan du diskutera med dom! Tycker det låter konstigt att du typ fått en diagnos, antingen borde man ju få en eller inte annars blir man ju jätteorolig! Hoppas allt går bra för dig! Även om du får en diagnos finns det jättebra mediciner och livet behöver inte förändras så drastiskt!

  som svar till: Normalt ryggvätskeprov? #13702

  Jag vet faktiskt inte hur mitt ryggmärgsprov såg ut, kan inte hitta i journalen heller då det var så längesen jag gjorde. Jag har gjort 2 st och sedan dess har jag vägrat göra eftersom jag, precis som du skriver, mådde dåligt i minst en vecka. Men främst för de vill göra ganska ofta i samband med en studie och känner att jag inte kan utsätta mig för att må så dåligt när jag redan har diagnos.

  som svar till: Antikroppsvar #13136

  Hej!
  Jag har egentligen ingen aning om vad det innebär men jag hade strax över 100 antikroppar efter 2 vaccin och min doktor sa att det inte var jättemycket men att det ändå var bra. Så fick jag corona för ca 2 veckor sedan och då var jag inte aktuell för att få extra antikroppar eftersom jag hade egna. Fick också bara en lindrig corona med lite feber o värk i kroppen några dagar. Så tänker spontant att 517 är ganska bra :)!

  som svar till: Vaccin 💉 #13047

  @ZJ ja förstår vad du menar, ibland kan ju oron innan vara värre än själva utfallet.. skönt att det blev ganska lindrigt för dig 😊!

  Nu har 2 av min barn insjuknat med feber och troligtvis med covid då spridningen på skolan är enorm. Testat dom idag så får vi väl se..

  Tyvärr har jag inte hunnit ta tredje sprutan, fick ingen tid förrän söndag. Så känner mig ännu mer orolig nu för oss alla. Hoppas verkligen att det blir lindrigt även här!

  Såg dock att det finns drop-in tider för vaccin imorgon. Skulle ni våga ta tredje fast jag kanske redan är smittad? Risken finns väl att man blir ännu sämre… svårt!!

  som svar till: Vaccin 💉 #13035

  Hej igen!

  Tack för era svar :)! Uppskattar verkligen att bolla lite med andra i liknande situation, betyder så mycket!

  Typiskt att du fick corona @ZJ! Var det lindrigt eller mer allvarligt? Om du vill veta dina antikroppar kan du be dom ta ett test. Men du har säkert ifall du nyligen genomgått en infektion plus 2 sprutor. Mabtheras uppgift är att slå ut b-cellerna i kroppen o det är dom som bildar antikroppar. Men man kan även utveckla antikroppar ont-celler.

  Jag hörde från min doktor igen som tyckte jag skulle ta tredje nu ändå för troligen ger den ändå t-cells antikroppar som skyddar. Så jag kör på det! Då har jag gjort det jag kan. Precis som du skrev @Emma så finns det ju inga garantier för att jag har b-celler om nån månad heller. De andra gångerna har jag återfått innan nästa behandling men nu är jag ju inne på 5 omgången så borde ju dröja längre….

  Läste också att det troligtvis blir aktuellt med en fjärde spruta ca 3 månader efter tredje.

  som svar till: Vaccin 💉 #13021

  Hej!

  Tänkte egentligen bara höra ifall ni har något bra tips inför tredje sprutan.

  Jag tog andra i juni och sedan mabthera i augusti. Tog antikroppstest under hösten som visade att jag fått antikroppar efter de 2 första sprutorna.

  Nu tänkte jag ta tredje sprutan men har inga b-celler så min doktor säger att antingen tar jag sprutan ändå och testar nya antikroppar om nån månad eller så avvaktar jag en månad och hoppas på b-celler då så jag kan ta sprutan. Funderar på vad som är bäst att göra.. Vad tror ni?

  Till saken hör att jag ska börja en utbildning och kommer träffa mer folk än “vanligt” samt att smittspridningen på barnens skola skenar så hade ju varit skönt att veta att man har ett skydd. Men samtidigt eftersom jag visade antikroppar i höstas så kanske det räcker även nu…?

  Förstår om ni inte vet, vill nog mest bolla idéer med någon i liknande sits :)!

  som svar till: Vaccin 💉 #12237

  Hej!
  Tänkte höra ifall ni andra fått några biverkningar av covid vaccin?

  Fick min andra spruta av pfizers vaccin idag och känner inget än så länge. Första sprutan för tre veckor sedan fick jag lite feber runt 38 grader några timmar efter sprutan men den försvann några timmar senare. Armen gjorde lite ont men inte så farligt.

  som svar till: Vaccin 💉 #12182

  Det verkar lite oklart just med b-cellerna men som jag skrev så var min neurolog väldigt positiv till t-cellernas funktion och verkade tro att det skulle fungera lika bra. Men dom vet väl inte helt säkert.
  När jag var på återbesök i början på året pratade hon om att de skulle testa b-celler innan jag fick vaccin men det verkade inte aktuellt längre. Men om man tog vaccin 4månader men helst 6 månader efter senaste infusioner verkade de tro att vaccinet skulle kunna verka.

  som svar till: Vaccin 💉 #12181

  Ok verkar vara liknande den jag ska vara med i, men står att det är Danderyd som ansvarar för den.

  som svar till: Vaccin 💉 #12169

  Jag ska få första sprutan på tisdag, går på mabthera och fick senaste infusionen i slutet på november. De ringde och frågade om jag ville vara med i en studie för att se hur antikropparna fungerar så ska ta blodprover innan vaccinet. Sedan ska jag lämna blodprover igen några månader efter andra sprutan.
  Pratade även med min neurolog och hon verkade hoppfull att t-cellerna fungerade lika bra på att skapa antikroppar. Blir intressant att se men hoppas på det bästa. Känns väl iofs lite osäkert om man ska gå i månader och inte riktigt veta om man är immun eller inte, men det får man väl anta efter att ha tagit sprutan.. vad tror ni?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.