nancy

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 133 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Vaccin 💉 #11864

  Hej!

  Förra veckan fick jag hem ett brev om att jag ska få vaccin pga jag går på behandling med rituximab. Det står b la såhär i brevet ”Det är känt att vaccinationseffekten minskar avsevärt vid samtidig behandling med rituximab”. När jag fått tid för vaccindos 2 ska jag meddela datumet till neurologiavdelningen så de kan planera in nästa behandling för min ms-medicin. Även om man inte är riskgrupp så får vi vaccin pga den medicinering vi har mot ms. Jag behandlas i region Västmanland.

  som svar till: Nyligen fått ms-besked #11850

  Förstår dig. När jag fick min diagnos för snart 3 år sedan hittade dem ett fyrtiotal plack i min hjärna. Kändes helt galet då jag knappt hade symptom först. Nu har sjukdomen stått still tack vare medicin. Lever livet som vanligt. I sommar ska jag gifta mig och jobbar heltid sedan jag började på medicin. Woho! Det tog lång tid att bearbeta beskedet men idag tänker jag sällan på min MS. Du kommer ta dig igenom det här. Låt dig sörja och bearbeta 🌺

  som svar till: Coronaviruset #11699

  Okej ☺️ Tack för svar 🤍

  som svar till: Coronaviruset #11697

  Hej! Jag brukar få rituximab var 6:e månad men pga covid 19 fick jag det 12 månader senare. Egentligen brukar jag få infusion i maj & november. När pandemin lugnat ner sig – tror ni man kommer få medicin igen var 6:e månad eller fortsätta som nu, en gång om året? Vill inte riktigt besvära min läkare med min fundering men vi planerar bli gravida i sommar så det kanske vore bra för mig att få en dos till i maj för det blir sånt uppehåll annars. Hm!

  som svar till: CD19, CD20?? #11653

  Förstår. Lycka till 🌟

  som svar till: CD19, CD20?? #11646

  Hej!

  Jag får rixathon (samma substans som Mabthera) och fått den sedan diagnos maj 2018. I höstas var mina prover CD19 4,8% och CD20 4,4%. Har haft lägre förut så var lite orolig men allt var lugnt! Fick 500 som dos och inga plack på röntgen. Så ta det lugnt och fråga din läkare. ☺️ Jag är också likadan och jämför prover från min journal.

  som svar till: Debut-symtom #11286

  @isablill Ja medicinen stannade upp min väldigt aktiva ms. Jag har inte haft nya skov eller aktivitet sedan jag fick Mabthera, eller ja fick skov strax efter min första infusion Mabthera. Men då hade den inte hunnit ge effekt. Men sen har den gett effekt och jag har inte haft någon aktiv ms/skov sedan sommaren 2018. Hur fungerar medicinen för dig? ☺️ När fick du din diagnos?

  som svar till: Debut-symtom #11282

  När jag fick min diagnos våren 2018 skapade jag en blogg som en del av min bearbetning. Lite terapi att skriva, Här skriver jag hur jag fick min diagnos:

  https://mslivet.blogg.se/category/sa-fick-jag-min-diagnos.html

  🧡

  som svar till: Redd #11253

  Ja, det är många tankar och känslor som snurrar första året! Och detta forum har varit till stor hjälp. Låt tankarna komma och bearbeta. 🧡 Livet fortsätter men vi har bara en extragrej att hantera. Och du är inte ensam ☺️

  som svar till: Effekt av försenad infusion rixathon #11243

  Tack för svar. Man ska verkligen kontakta vården om man känner av något. Nu hade jag tur för min MR visade inga nya plack och allt såg stabilt ut. Nu vågar jag lita på att medicinen skyddar.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 133 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.