Varmt och (h)ärligt

Sommaren närmar sig med stormsteg och jag påminns återigen om hur mycket värme kan göra för mina MS-symptom. Nästan alla gamla symptom gör sig påminda och även fast jag vet att det bara är tillfälligt så gör det att jag känner mig sjukare under sommaren än resten av året.

På grund av detta minskar semesterpeppen en del. Sommar = Värme = Känna sig sjuk. Om det ändå kunde vara vår året runt… då värmen är lite lagom och temperaturerna håller sig under 25 grader även när det är riktigt soligt.

Men det finns å andra sidan mycket man kan göra för att motverka detta. Man kan dricka kalla drycker, bada, ta kallduschar och till och med ha kylväst eller dylikt. Men.. det löser tyvärr inte problemet utan lindrar bara tillfälligt omfattningen av det hela.
Jag kommer ihåg juni 2010. 35 grader på balkongen… 25 grader på natten. Det gick inte att komma ifrån värmen mer än några minuter. Kändes ok… men besvärligt… och inte särskilt härligt.

Så i år hoppas jag på lite lagom fint väder. Lagom varmt i luften och lagom soligt. En och annan regnig sommardag där man kan sitta inne och mysa vore inte helt fel heller.

Ni hittar mig, mellan baden, i skuggan under ett träd, med ett stort glas isvatten i handen.

Lämna ett svar