Ett litet ryck

Ung Med MS

Semestern är slut och vardagen återfinner sig sakta. Jag har kommit fram till att det är dags att börja ta lite extra bra hand om min kropp. Jag har inga bantningsambitioner eller så, utan detta baseras bara på följande tankegångar:

MS-mediciner hjälper tyvärr, än så länge, inte kroppen med läkande av de skador som sjukdomen orsakat, utan det är kroppen som står för återhämtningen. Om kroppen är glad borde den ha bättre förutsättningar för återhämtning. Så… därför har jag, både ur ett allmänt hälsoperspektiv och ur ett MSåterhämtningsperspektiv, gjort ett hälsoryck. Sedan tre veckor tillbaka har jag och min sambo helt frångått onyttig snabbmat, minimerat onödigt sockerintag samt återupptagit och intensifierat träningen.

Träningen består mest av simning för min del. Värmen gör att det går rätt kasst att till exempel springa. Blir efter en stund både halvblind och halt, och det resulterar i att jag antingen springer in i en lyktstolpe, snubblar, får muskelont eller i värsta fall allt på en gång. 🙂

Vad det gäller den här sidan så vill jag passa på att påminna om att alla kan vara med och bidra till innehållet. Det vore jätteroligt om fler delar med sig av sina diagnosberättelser, erfarenheter av mediciner, behandlingar, träning, rehabilitering med mera. Sidan blir vad vi alla som besöker den, gör den till.

Ha det fint därute!

Lämna ett svar