Tigris

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Känns konstigt #11944

  Tack för att du delar med dig av din erfarenhet!! 🌸

  som svar till: Känns konstigt #11943

  Min MS sköterska är väldigt bra och snäll. Nu har hon försökt att få tag i min neurolog för att diskutera smärtlindring. Jag är med i en grupp på Facebook angående min smärta i trigeminusnerverna. Det finns fler mediciner att ta till och prova än vad jag har. Men jag får väl så snällt vänta tills min sköterska får kontakt på min neurolog.
  Hon kanske är sjuk eller gått över till Covidvården. Vem vet…

  som svar till: Känns konstigt #11935

  Det är nog som du skriver det sista att man måste ligga på om man behöver mer hjälp än de klassiska kontrollerna. Nu träffade jag ju min neurolog för 2 månader sen och fick botox i nacken. Men frågor hanns inte med. Det var bråttom. Det känns som om de har väldigt mycket hela tiden. Jag fick inte svar på mina funderingar.

  Men jag är väldigt nöjd över att mina bilder sändes till Sahlgrenska. Detta gjordes utan att jag bad om det. Jag är också tacksam för en bred utredning. Så jag är nöjd i det stora hela. Men skulle uppskatta en frågestund i lugn och ro eftersom jag är frågandes. Skulle räcka med att sitta ner i 30 minuter.

  som svar till: Känns konstigt #11924

  Emma. Jag har skrivit till dig längre ner. Missade att jag skulle trycka på svara tror jag.

  som svar till: Känns konstigt #11923

  Tack för ditt svar!
  Jag har läst väldigt mycket information här. Jag har förstått att Rituximab är en bromsade behandling och inte läker gamla skador.
  Jag har sett att du skrivit i något annat inägg att du tillhör Skaraborgs sjukhus. Det gör jag också.

  Jag har skrivit via 1177 om min försämring. Jag har pratat med min MS sköterska om och att jag behöver mer smärtmedicin. Jag ställde frågor som bara en läkare kan svara på. Min MS sköterska sa att jag är ett svårt fall p.g.a. att prover visar att min kropp reagerar på någonting och att jag har såpass svåra smärtor. De är inte säkra låter det som på henne.
  I min journal står det MS som diagnos så min neurolog är ju helt inne på det spåret. Men hon är svår att nå. Just nu har de antagligen fullt upp p.g.a Corona. Och jag prioriteras nog bort eftersom det inte är akut.
  Har du ett MS team runt dig på sjukhuset? Fungerar det bra?

  som svar till: Får ingen hjälp! #11789

  Hej!
  Jag har fått en MS diagnos, utan att det syns på MR. Men mina bilder är nu sända på granskning till neuroradiologer. Min diagnos är ställd: Multipel skleros, kliniskt med likvorpati i form av oligoklonalitet.

  Be om att få göra ett ryggmärgsprov. På mig syns dock hyperreflexer i benen.
  Du skrev att dina reflexer är normala. Men stå på dig. Dina symtom låter neurologiska. 🤔

  som svar till: Tid innan provsvar kommer #11728

  Hej!
  Hur går det för dig Lejonberg? Har du fått svar på dina undersökningar?
  Hoppas att det går bra för dig!

  som svar till: Misstänkt ms #11691

  Jag tillhör Skövde. Min läkare är på semester och återkommer i nästa vecka. Då har vi har samma neurolog och hon är väldigt duktig och noggrann. Bra! 😊 Ring en gång extra om du inget hör!!

  som svar till: Lååång utredning, misstänkt MS. #11680

  Hej Lejonberg!
  Att gå och vänta på besked efter att man gjort undersökningarna är jobbigt. Det tär på en att gå och vänta. Det har jag mycket erfarenhet av. Så jag förstår om du tycker att det är jobbigt. Och tyvärr så gör Corona att det tar längre tid. De omfördela resurser väldigt mycket och trycket är hårt. Men jag läste i ett annat inlägg att du tillhör Skaraborg och då antar jag att det är Skövde sjukhus. Och då har du riktigt duktiga och noggranna neurloger. Så håll ut. Kram

  som svar till: Lååång utredning, misstänkt MS. #11673

  Hej!
  Tackar du mig! Ja det är ju bra om jag kan hjälpa någon. 💞

  Bilden jag ville dela hette Pain in the face- Multipel Sclerosis.
  Det var en bild på ett ansikte och hur nerverns 3 grenar går. Den går även upp i huvudet. Den går även vid käken där du nämner att du har ont.

  Texten till bilden löd:

  “Some people who have multiple sclerosis develop Socondary Symptomatic Trigeminal neuralgia from damage to the myelin on the nerves.

  The pain is either constant or it comes and goes”.

  Sök på trigeminusnerven bilder så får du upp hur nerverna går. Tänk att så små nerver kan göra så ont.
  Sköt om dig!! 🌸

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 20 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.