Petronella

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Coronaviruset #11555

  Jacob Gudiols artikel om vaccinsituationen i Sverige är väldigt intressant och borde läsas av alla!

  som svar till: Coronaviruset #11546

  Jättebra information under den länken!
  Man räknar ju med att samtliga i befolkningen som vill vaccineras ska vara det till midsommar. Men svårigheten blir ju att själv försöka gissa om man kommer att bli erbjuden i februari-mars eller i juni och på eget initiativ försöka avgöra vilket av alternativen som har mest för- eller nackdelar när det gäller att flytta fram Mabthera eller inte. Jag gissar att det finns många som befinner sig i detta läge just nu.

  Mvh
  Petra

  som svar till: Coronaviruset #11536

  Tack för svaret! Läkaren menar att ingen i dagsläget vet om, och i så fall när MS-patienter kommer att räknas som en prioriterad grupp för covidvaccination. Det känns lite hopplöst när man helt själv måste ta ställning till detta.
  Mvh
  Petra

  som svar till: Coronaviruset #11534

  Jag ska få mitt andra Mabthera-drop i slutet av januari (det blev framflyttat ett halvår) och har frågat min läkare hur jag ska förhålla mig till det om jag skulle bli erbjuden vaccin mot Covid strax efter Mabthera. Svaret jag får är att jag inte kan vaccinera mig efter droppet eftersom det blir verkningslöst och att vaccinationen endast kan ges strax innan årsdroppet eller halvårsdroppet. De säger att det är upp till mig hur jag vill göra och jag kan verkligen inte få några råd. (Jag kan inte ställa några krav där jag bor.)
  Tacksam för tips!

  som svar till: Coronaviruset #10431

  Tack för informationen! Det finns visst väldigt mycket att läsa om det.🙂
  Man blir bara lite osäker när de ändrar rekommendationerna hela tiden…

  som svar till: Coronaviruset #10429

  Hej!

  Hur tänker andra med ms och mabtherabehandling när det gäller risker kring att träffa familj och vänner? Ska man fortfarande behöva vara rädd för att umgås med små barn? Det är ju nästan omöjligt att umgås med dem och samtidigt behöva tänka på att hålla avstånd. Har läst inlägg från dem som har mabtherabehandling och ändå fortfarande jobbar inom förskola och omsorg. Är vi en riskgrupp på så vis? Det måste väl vara värre att vara 70+ än att gå på Mabthera? Hur gör ni andra?🙂

  som svar till: Coronaviruset #10320

  Tack för det utförliga svaret! 🙂

  som svar till: Coronaviruset #10314

  Hej!

  Jag undrar hur man ska tänka om sjukhusmiljö och smittorisk. Jag fick min första mabtherabehandling i januari och har nu fått kallelse till ny magnetröntgen. Har undvikit vårdcentral och sjukhus hittills. Hur ställer man sig rent generellt till besök hos röntgen och ev ny behandling i dagsläget om man endast fått en dos mabthera?

  som svar till: Coronaviruset #9725

  Det låter fruktansvärt! Jag tycker inte att läkaren har varit intresserad av att ta reda på något annat än vad standardproverna som tas innan behandlingen visade. Inga frågor om allmäntillstånd, andra sjukdomar, vaccinationer eller något sådant.

  som svar till: Coronaviruset #9722

  Tack för svaret! Så är det förstås. Är det någon som vet om immunförsvaret är mer nedsänkt efter flera behandlingar med Mabthera än för dem som bra har hunnit få en eller ett par behandlingar?

  Petronella

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.