Saga

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Skov #11414

  Ring din MS-mottagning! De kan avgöra om det är ett skov eller inte.

  som svar till: Magproblem! #11272

  En fråga: kom symptomen bara från ingenstans, eller var de kopplade till nya plack/skov?

  som svar till: Tankar och funderingar #9961

  Hej,
  Jag vill bara säga att jag känner jättemycket med dig.
  Jag befann mig i en väldigt lik situation i somras, och jag kände mig så chockad och förtvivlad och helt desperat efter någon slags tröst. En sjuksköterska nämnde något om att senare kommer det kännas mer normalt, vilket jag tyckte lät HELT främmande, att det här totalt livsomvälvande skulle kännas normalt.
  Men nu, mindre än ett år senare, känns det faktiskt ganska normalt. Jag har hittills klarat mig bra i sjukdomen, har minimala symptom nu när jag tar medicin. Och jag antar att det är en pågående process och någonting jag fortsätter bearbeta, men hittills är några av de största förändringarna i mitt liv att jag är snällare mot mig själv, tar tag i problem fortare, inte röker, är mer noga med träning osv. Positiva saker med andra ord.
  Det är helt normalt att reagera med chock och att hamna i en kris, men det kommer bli bättre <3

  som svar till: Coronaviruset #9802

  @Linda Jag tar också Tecfidera. Och som jag har förstått det kan vara en risk just om lymfocyterna ligger för lågt. Pausa inte behandlingen själv, men ta kontakt med din MS-mottagning och fråga vad de har för råd i din situation, är mitt råd.

  som svar till: Coronaviruset #9664
  som svar till: Coronaviruset #9633
  som svar till: Hjärntrötthet #9517

  Håller verkligen med, träning och pauser/begränsa intryck.

  Jag kan plötsligt bli akut trött, och lever som tur är ett liv där jag oftast har möjlighet att lägga mig och vila en stund då. Jag brukar ligga på sängen med ljuset släckt, gärna sova en halvtimme. Viktigt att tänka på att mobil-scroll och liknande kan kan bidra till mer trötthet, så för mig fungerar det bäst att stänga av alla yttre intryck.

  Jag har hört om andra som har fått ett vilorum eller en säng/soffa på jobbet där man kan ta pauser vid behov.

  Sen har jag vissa saker jag VET att jag blir utmattad av varje gång. Som att vara inne i centrum bland mycket folk. Så det försöker jag att inte göra så ofta, eller bara när jag “har råd” att använda all min energi på det.

  Du kan testa att ta upp det med en MS-sjuksköterska, de borde ha en del tips.

  som svar till: Hörselförändringar/lock för öronen #9480

  @Hasttjejen Det låter som en möjlig förklaring. Eller kanske det är ett MS-symptom, som visar sig när kroppen utsätts för en påfrestning (Mabthera-infusionen)?


  @Qbert
  Det problemet, med att urskilja vissa ljud eller röster, har jag också hört beskrivet av läkare. Men det är inte riktigt det jag upplever. Det känns som lock för örat som kommer och går, så hela hörseln är dämpad. Men jag förstår det som att det har blivit bättre i ditt fall?

  som svar till: Hörselförändringar/lock för öronen #9473

  Upp:ar den här tråden.

  På möte med MS-sjuksköterskan tog jag upp problemet med hörselförändringar. Det känns som att det blir värre och värre, speciellt på jobbet där jag antar att jag alltid är mer eller mindre stressad.

  Hon sa att hon hört flera patienter beskriva samma sak, och att hon trodde det berodde på sjukdommen. Tidigare har jag bara fått höra att det är ett vääldigt ovanligt symptom. Undrar om någon mer här har upplevt lock för öronen och sus?

  Det är ganska irriterande, och lite problematiskt att inte höra vad folk säger. Men ändå något jag kan leva med. Är bara lite orolig för att det ska bli ännu värre.

  som svar till: Spasmer i handen #9416

  Jag nämnde det för en MS-sjuksköterska, hon verkade inte tycka att det lät som att det var MS-relaterat i nuläget, utan som nåt som kan hända vem som helst. Jag har inte haft mer problem än så länge, så det är ju bra.

  Snigel – har du alltså problem med spasticitet i anda delar av kroppen också?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 30 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.