Heiress

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 33 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • Hm… låter ju positivt. Jag ska ta ett antikroppstest om fyra veckor.

  Har precis tagit min andra spruta Nuvaoxid och samma dag som jag tog den i torsdags mådde jag prima. I fredags var jag lite hängig. I lördags gick jag visst omkring med 39 graders feber insåg jag när jag kom hem från att ha shoppat lite med en väninna och kände mig lite smått frusen och hängig. Jag brukar normalt inte ens kunna stå upp vid 39 graders feber. Nåja, jag vilade mig och sedan dess mår jag prima igen. Dock är stället där jag fick sprutan ännu varmare än övriga kroppsyta. Nu håller jag tummarna för att den ger mig några antikroppar i alla fall, vilket inte Pfizers gjorde.

  som svar till: Söker tips mot värme #13656

  Sorry, det var kanske otydligt det jag skrev om västen. Den kylvästen jag har sätter man inte in i frysen utan bara själva kylklamparna *smile* som man byter ut till nya kalla. De håller i flera timmar.

  som svar till: Söker tips mot värme #13654

  I Västmanland kan man få en kylväst utskriven från sjukvården. Jag åkte in och fick en specialsydd efter min kropp. Funkar perfekt. Man kyler isklossar och sätter den i en massa anpassade fickor i västen. Jag har två set med isklossar och det håller hela dagen med två set. Den är lite tung, men man får lite styrketräning på köpet och det funkar för mig. Det ser nästan ut som en sorts skyddsväst, haha.

  Sedan har jag köpt en kylbandana till huvudet och en kylväst som man doppar i kallt vatten och runt armlederna. De fick jag köpa själv. De använder jag när jag är ute och vill röra på mig lite mer i trädgården eller motionera och inte behöver “droppa” inomhus eller få våta kläder.

  Sover sedan bara i påslakan om ens det.

  Har försökt med en sorts Aircondition, som man inte behöver göra hål i fasaden med, men den snurrar ju bara runt luft känns det som. Funderar på att köpa en riktigt luft-värmefläkt, men den kostar ju skjortan och jag vet inte var i huset jag vill ha åbäket installerat. Än så länge så funkar mina västar perfekt för mig.

  som svar till: Sömn sommartid med värmekännslighet #13633

  En AC´s monotona ljud blir jag galen på och jag kan inte sova med öronproppar, så jag sover med endast påslakanet på eller helt utan någon form av täcke.

  Ha öppet fönster (med myggnät för att inte få in insekter och om det funkar där du bor, typ inte längst ner i en lägenhet).

  Använd kylvästen (om du har en på dagen som jag brukar) som en snuttefilt även på natten och lägg den över ryggen som täcke. Kyler underbart.

  Fick min första spruta med Nuvaoxid igår. Har inte fått några som helst reaktioner utan mår som vanligt. Inte ens trött som jag var efter de första 3 sprutorna med Pfizer. Ska få min nästa spruta Nuvaoxid i juni strax innan min nästa dos bromsmedicin.

  som svar till: Nya rön om orsak till MS #13485

  Intressant att de studerar på vad som kan orsaka MS, men för min egen del känner jag bara: To late for me liksom. Jag kan inte backa bandet och leva om mitt liv utan får acceptera att jag nu har MS och får göra det bästa av situationen. Jag skulle inte må bra att av alla “tänk om jag hade……” osv.

  Det finns så många olika teorier och för min egen del gör det mig bara mer deprimerad. Nä, jag försöker att leva mitt liv med det liv jag fått oavsett orsaker. Låt andra forska, jag kan ändå inte göra något åt saken, jag har ju redan MS.

  som svar till: Funderingar kring debutsymtom. #13399

  Som tidigare personer har nämnt. Det behöver inte vara MS, men försök att få till en egenremiss. Jag gick hos en läkare med känselbortfall i fotsulor och ben i 10 år (det kom och gick som MS-skov gör) innan jag fick en synnervsinflammation. De utredde mig endast för B12-brist och när det inte var det så sa dem: “Kom tillbaka om det inte försvinner!”, men hallå, MS-skov kommer och går ju. När jag fick min fick min diagnos hade jag gått 10 år utan behandling efter flertalet återkommande besök hos läkaren som alltid undersökte mig för B12-brist vid varje tillfälle då jag hade skov. Jag visste ju inget om MS och eftersom det kom och gick så litade jag på att läkarna hade koll och att det nog skulle sluta, att det var något i kläm osv osv. Hade inte en tanke på att jag kunde vara neurologiskt sjuk. Det hade inte upptäckts om jag inte hade fått min synnervsinflammation och efter nästan ett år av undersökningar. Stå på dig. Bara oron gör ju att kroppen kan bete sig konstigt.

  Såg att jag glömt en 0:a, det ska stå 46 000 personer inte 4600. Lite få enligt min mening.

  som svar till: Nytt skov på gång? #13351

  Jag brukar ha pirrningar lite då och då. Känns som elektricitet i kroppen fast det inte syns utanpå. Har inte tänkt på om det är något nytt utan bara tänkt “jaha” och att det väl har något med min sjukdom att göra, men inte som att det skulle vara något nytt skov (fast det kanske det är utan att jag vet om det).

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 33 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.