Heiress

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 37 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Rituximabinfusion någon med erfarenhet? #14221

  Jag fick min diagnos januari 2020 och har bara haft Rituximab. Första två gångerna var jag lite trött samma dag jag fick infusionen och dagen efter, men gångerna efter det har jag varit “lika trött som vanligt”. Jag kan inte riktigt fokusera tankarna dock de dagarna, så jag brukar vara ledig dagen jag får infusionen och dagen efter. Om det beror på medicinen eller för att jag påminns om att jag faktiskt får medicinen pga MS och har det i huvudet vet jag inte, men två dagar ledig brukar jag vara.

  Jag brukar passa på att kolla en DVD film och äta riktigt gott under behandlingen. Alltid samma mat: 1 räkbomb, 1 Trocadero Light, 1 flaska mousserande bubbel (alkoholfri), 1 påse Djapur (godis), 3 små mini bisqvier och kaffe med mjölk. Jag passar på att mysa och jag vill helst vara ensam i behandlingsrummet så jag slipper se någon annan för då ser jag inte droppåsen och påminns inte om varför jag själv är där.

  som svar till: Mabthera + ovaccinerad Covid? #13824

  Tyvärr är det ju så att har du en gång fått Bältros så är det liksom too late att vaccinera sig emot. Att dessutom få det när du är 25 år gammal är ovanligt, och att få det kroniskt, dvs återkommande är super ovanligt, så mitt ärende gick vidare till någon duktig specialist i Stockholm om jag ens kunde börja ta bromsmediciner (som sänker immunförsvaret), men ingen kunde svaret så de sa, vi får prova och det funkar 🙂 !!

  som svar till: Mabthera + ovaccinerad Covid? #13822

  Inte att göra med trådstarten kanske, men apropå vattkoppor och Mabthera. Jag fick min MS-diagnos för drygt 2 år sedan, men jag har haft kronisk bältros i över 20 år och jag får bältros 2 gånger per år. Bältros kan man tydligen bara utveckla om man haft vattkoppor, vilket jag inte ens visste att jag hade haft, men det räcker tydligen med en koppa.

  Poängen är att jag får bromsmedicin och har mina återkommande bältros tillfällen precis som jag brukar, varken mer eller mindre och MS-medicinen funkar perfekt! Inga skov sedan jag började få medicinen för över 2 år sedan.

  som svar till: Hur gör ni som dejtar? #13693

  Många (eller i alla fall jag) har fått diagnosen efter flera år som gift och har nu barn i tonåren. Det är inte lätt det heller. Just nu syns det inte på mig direkt att jag är sjuk. Jag har mina bekymmer med ögon och ben, men jag får liksom påminna dem om att jag inte funkar som förr och att jag behöver mer vila och sömn. Ibland ser jag som en kråka och behöver sätta mig ner. Försöker jag prata om hur jag mår så får jag inget gensvar. Det känns ibland som att de tror att jag fejkar bara för att slippa ta hand om hemmet. Känner mig ensam i min sjukdom vilket jag inte trodde att jag skulle efter mer än 25 år tillsammans.

  Med det sagt vill jag säga, håll inte tyst om din sjukdom. Var öppen. Du vill inte hamna i samma sits som jag. Än så länge funkar det, men jag är orolig för hur de kommer att bli när min sjukdom blir värre. Kommer de finnas vid min sida då?

  Rätt person för dig kommer att acceptera din sjukdom. Du behöver inte säga det på första dejten, men det är nog bra att försöka berätta det innan du verkligen fastnat och tror att du hittat rätt.

  Hm… låter ju positivt. Jag ska ta ett antikroppstest om fyra veckor.

  Har precis tagit min andra spruta Nuvaoxid och samma dag som jag tog den i torsdags mådde jag prima. I fredags var jag lite hängig. I lördags gick jag visst omkring med 39 graders feber insåg jag när jag kom hem från att ha shoppat lite med en väninna och kände mig lite smått frusen och hängig. Jag brukar normalt inte ens kunna stå upp vid 39 graders feber. Nåja, jag vilade mig och sedan dess mår jag prima igen. Dock är stället där jag fick sprutan ännu varmare än övriga kroppsyta. Nu håller jag tummarna för att den ger mig några antikroppar i alla fall, vilket inte Pfizers gjorde.

  som svar till: Söker tips mot värme #13656

  Sorry, det var kanske otydligt det jag skrev om västen. Den kylvästen jag har sätter man inte in i frysen utan bara själva kylklamparna *smile* som man byter ut till nya kalla. De håller i flera timmar.

  som svar till: Söker tips mot värme #13654

  I Västmanland kan man få en kylväst utskriven från sjukvården. Jag åkte in och fick en specialsydd efter min kropp. Funkar perfekt. Man kyler isklossar och sätter den i en massa anpassade fickor i västen. Jag har två set med isklossar och det håller hela dagen med två set. Den är lite tung, men man får lite styrketräning på köpet och det funkar för mig. Det ser nästan ut som en sorts skyddsväst, haha.

  Sedan har jag köpt en kylbandana till huvudet och en kylväst som man doppar i kallt vatten och runt armlederna. De fick jag köpa själv. De använder jag när jag är ute och vill röra på mig lite mer i trädgården eller motionera och inte behöver “droppa” inomhus eller få våta kläder.

  Sover sedan bara i påslakan om ens det.

  Har försökt med en sorts Aircondition, som man inte behöver göra hål i fasaden med, men den snurrar ju bara runt luft känns det som. Funderar på att köpa en riktigt luft-värmefläkt, men den kostar ju skjortan och jag vet inte var i huset jag vill ha åbäket installerat. Än så länge så funkar mina västar perfekt för mig.

  som svar till: Sömn sommartid med värmekännslighet #13633

  En AC´s monotona ljud blir jag galen på och jag kan inte sova med öronproppar, så jag sover med endast påslakanet på eller helt utan någon form av täcke.

  Ha öppet fönster (med myggnät för att inte få in insekter och om det funkar där du bor, typ inte längst ner i en lägenhet).

  Använd kylvästen (om du har en på dagen som jag brukar) som en snuttefilt även på natten och lägg den över ryggen som täcke. Kyler underbart.

  Fick min första spruta med Nuvaoxid igår. Har inte fått några som helst reaktioner utan mår som vanligt. Inte ens trött som jag var efter de första 3 sprutorna med Pfizer. Ska få min nästa spruta Nuvaoxid i juni strax innan min nästa dos bromsmedicin.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 37 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.