svempa

Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Online-fika för hela Sverige 3 januari 20:30 #11712

  Hoppas det kommer bli nått mer så man har chansen att träffa lite andra personer.

  som svar till: Hur ställdes er diagnos? #11661

  För mig var det så här: Fick kraftigt nersatt syn på ett öga(15e dec-20) var i kontakt med vårdcentral(18-12-20) men dom tyckte bra synd på synen kontakta en optiker. Så jag var till en optiker(21-12-20) som inte kunde göra nått än att remittera mig till ögonläkare efter syntest.

  Var hos ögonläkaren första gången(29-12-20) som i sin tur såg till att jag fick göra en MR av hjärnan(04-01-21) efter undersökningar då dom misstänkte att jag hade drabbats av synnervsinflammation och vid återbesök berättade det för mig att han skulle skicka remis till neurologen(07-01-21) då dom hade hittat flera förändringar i hjärnan eve MS? som det står på 1177 i min journal.
  Fick min diagnos utan att ens ha lämnat några prov eller liknade träffa läkaren(27/1-21) och efter fem min sa han det rakt ut att du har MS efter att jag hade sagt vad jag hade för symtom. Vad jag hade googlat/läst mig till så var det bara en bekräftelse hade tydligen så många förändringar+dom symtomen ögat och avdomnade ben från knän och neråt som jag har att det var solklart.
  Nu har jag ju fått göra en LP(roligare kan man ha) samma dag och lämna blodprov(12 rör) och vet även att jag ska in och göra en MR av ryggen då den inte var aktuell sist och nu behöver dom ha bilder av den.
  Bara glad att vårdcentralen inte brydde sig för vem vet då kanske jag fortfarande inte hade kommit nåt längre än dit i dagens läge..

  som svar till: Någon i Örebrotrakten: #11651

  Bor några mil utanför Örebro(Odensbacken).

  Jag fick först sitta men höll nog på att svimma för jag fick byta till liggande då gick det bättre. Men han fick ju sticka 5-6 gånger innan han hamnade rätt. Så nu sitter jag här med ont i ryggen men ingen huvudvärk än så långe hoppas jag slipper den..

  som svar till: Presentationstråden #11649

  hej!
  Erik heter är 32år gammal och har nyss fått min diagnos(i dag den 27/1). går nu i väntan på provsvar och en till magnetkameraundersökning av ryggen.
  Har väl känt att det inte har stått rätt till senaste året och det som fick mig att komma in till sjukvården var en synnervsinflammation i dec förra året och en optiker som remitterade mig rätt på en gång..

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.