Antoinette

Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Redd #11232

  Hej!

  Då jag har haft diagnosen i nästan hela mitt liv har jag hunnit med många olika bromsmediciner, utvecklingen har gått väldigt snabbt!

  Jag har ,i ordningsföljd, haft nterferon Beta, Avonex, Tysabri och Mabthera, ska nu få Rixaton (felstavat?).

  Jag har lesioner i ryggmärgen, hade väldigt svårt att gå under några veckor när jag var… typ 16 år? Känner av det ibland i vänster ben om jag är trött eller så, men har aldrig haft något sådant skov igen på 15 år.

  Jag är ganska glad över att jag fick det som barn, det finns inget tydligt före/efter diagnos för mig, utan sånt som jag alltid har ryckt varit “normalt” fick jag lära mig är min ms. Men då har det ju inte heller varit jobbigt för mig. 🙂

  som svar till: Redd #11212

  Hej!

  Jag har haft ms sen jag var barn, fick då höra att den var aggressiv och hade många skov, men med medicin har jag varit skovfri sen 10 år tillbaka. Det enda jag känner av ibland är symptom från gamla skov om jag stressar, är sjuk eller sover dåligt exempelvis.

  Om jag känner av något ibland vet jag med andra ord att det är dags att varva ner och ta hand om mig själv. Och det bör vi väl alla göra, ms eller inte? 🙂

  Ta hand om dig!

  som svar till: Utredning för ms #11211

  Hej Emma!

  Om det är ms så håller jag med Qbert, det kommer att bli bra för dig med dagens mediciner!

  Jag är 29 år och har haft min ms sedan innan 10 års ålder. Jag kommer inte ihåg hur det är att “inte” ha ms, jag har haft alla möjliga olika mediciner under mitt liv och varit med om otroliga framsteg inom forskningen. Jag mår bra, kan träna och göra vad jag vill och har fått två barn. Min läkare sa till mig när jag var 15 år att det händer så mycket inom forskningen med ms, “så du behöver aldrig vara rädd för din sjukdom”.

  Ta åt dig av de orden du också! Stor kram!

  som svar till: Att vara gravid med MS #11210

  Jag pausade min Mabthera behandling och blev gravid november 2018, mådde hur bra som helst, inga symptom. Tyvärr fick jag avsluta den graviditeten (INTE ms-relaterat) och fick en fin pojke i vecka 18 som inte klarade sig.

  Jag fick höra att det var stor risk för skov därefter, men jag ville inte påbörja behandling då jag ville bli med barn igen. Klarade mig helt utan skov. Blev gravid i juni samma år, mådde lika bra som förra gången. Inga skov, inga restsymptom. Hade löpande kontakt med spec.mödravården.

  Det som diskuterades var ifall jag ville ha epidural under förlossningen, det krävde ett helt eget läkarbesök och “godkännande” då de på förlossningsavdeöningen (Västerås) hade dåliga erfarenheter av ms-patienter och epidueal. En del kvinnor hävdade att ev. skov efter förlossning berodde på felaktig epidural, men enligt samtliga läkare jag konsultera fanns ingen relation mellan epidural och skov, utan ev. skov berodde på frånvaro av medicin. Jag fick epidural under förlossning och fick inga komplikationer av det.

  Fick en pojke 28 februari i år, fick en plats på vanliga förlossningen. Jag var inställd på att inte amma då jag skulle börja med Mabthera några dagar efter förlossning. På grund av pandemin blev det inte så. Jag var naturligtvis väldigt orolig för skov, men har inte fått något. Ska ta Rixathon nu i början av december.

  Trots vakna nätter med bebis, ett väldigt slarv med medicinen då jag inte tagit Avonex så ofta som man ska, så har jag haft turen att må väldigt bra. Både under graviditet och därefter.

  Hör av dig om du har funderingar! 

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.