Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
Tack för att du delar med dig!
Sånt här gör en så arg!!! Tredubbel avgift är ju galet mycket, och med hänvisning till ökad risk för suicid?! Vansinne!!
Hoppas att du snart får ner avgiften 🩷
Åh men det låter ju lovande ändå!
Jag har i mitt arbete kontakt med många med misstänkt covid-19-smitta och symtomen varierar brett. Vandrande led- och muskelsmärta och huvudvärk är vanliga symtom, oftast tillsammans med luftvägssymtom och feber. Ännu provtas i min region bara de patienter som är i behov av inneliggande vård eller boende på äldreboende med symtom, men utökad testning är på gång. Dock har testet bäst säkerhet tidigt i förloppet.
Jag arbetar på vårdcentral och börjar nu oroa mig över att träffa patienter med luftvägsinfektioner (med skyddsutrustning förstås). Har behandlats med Mabthera vid 6 tillfällen, senast för ett år sedan. Nästa behandling är planerad nu i vår men detta gissar jag flyttas till hösten. Ska försöka nå neuromottagningen för råd… Någon annan som träffar många sjuka människor i arbetet? Hur gör ni?
Jag har också klaustrofobi och får panikkänslor i magnetkameran. Jag tar 10mg diazepam (stesolid) 45 minuter före varje MR-undersökning med jättebra effekt. Detta har jag fått utskrivet av min neurolog. Diazepam har en effektiv orosdämpande effekt och den kan även ge trötthet. Du ska självklart ta upp detta med din läkare, det är inte rimligt att ligga i MR:n upp till 90 minuter med panik! 🙂
Intressant info! Det enda jag hittar är ett region-PM med utglesning till var 12:e månad efter 3 år om allt är stabilt. Jag ska definitivt ta upp detta på nästa läkarbesök!
Har du haft behandling var 6:e månad fram till nu? Hur många års behandling har du haft totalt? Låter fantastiskt att helt kunna avsluta behandlingen!
Finns här någon som behandlas med Mabthera och har fått sina behandlingar utglesade till endast 1 gång/år pga god effekt och stabil MR?
Hej! Jag har fått mycket bra bemötande från min neurolog i Linköping. Har ingen erfarenhet av Norrköping. Universitetssjukhus har generellt sett tillgång till fler kunniga läkare som även forskar kring sjukdom och behandling.
Vad gäller detta att hantera att man har en kronisk sjukdom… Jag tänkte väldigt mycket på MS de första månaderna efter diagnos. Numera tänker jag ganska sällan på det.
Alkohol lindrar för stunden, men ger på längre sikt ännu starkare känslor av ångest.
Ångest och fobier är tufft att leva med, men det finns hjälp att få! Om du mår så dåligt att du inte lämnar din bostad alls är det absolut dags att söka hjälp hos sjukvården. Kan du få hjälp med detta av en familjemedlem?
Den effektivaste långsiktiga behandlingen är exponering. Genom att utsätta sig för det som framkallar ångesten minskar den successivt. Jag vet att det kan vara oerhört tufft under behandlingstiden, men fantastiskt härligt när man sedan mår bättre! Exponering görs bäst tillsammans med en utbildad KBT-psykoterapeut.
-
FörfattareInlägg