Imni

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 246 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Hej #14317

  Är inte i din ålder men vill också bara säga att vi finns här och kan hjälpa. Många här har mycket kunskap och erfarenhet och det är alltid trevligt ton.

  som svar till: Vila från träning #14111

  Tränar precis som du frekvent. Jag har inte märkt, hört eller läst att MS-pa skulle tappa snabbare än andra. Däremot kan jag tänka mig att vi eftersom vi inte har samma marginal som andra märker av när saker såsom balans eller koordination inte längre är på topp, där folk utan MS inte skulle märkt något då de från början hade mer att “spela med” och inte hamnade i ett läge där de märker något.

  Intressant.
  Sedan starten när man började använda Mabthera har man flera gånger glesat ut och sänkt dosen. Man började med att “låna” reumatism-schemat för hur man ger Mabthera, men har sedan sett precis det du säger, att man kan sänka dosen utan att det påverkar MS:en. När man började tror jag man hade den dos vi får (500 ml?) ggr 2, dvs 1000 ml, två ggr på två v och sen en påfyllnad var 6:e månad. Jämför det mot dagens 500 ml (eller nu kanske lägre) en gång var ca 18:e månad.

  som svar till: Den stora kosttråden #14074

  Inte MS-relaterat direkt men ändå något som kan vara av intresse för folk här inne. Finns en del bra grejer i den här studien, som både berör tarmfloran, stress och sömn.

  “Lead researchers, Ph.D. student Mauritz Herselman and Associate Professor Larisa Bobrovskaya, say the results add to the growing body of evidence linking walnuts with improved brain and gut health.”

  https://neurosciencenews.com/walnuts-stress-22098/

  som svar till: Den stora kosttråden #14073

  Ny studie som egentligen bara fortsätter visa det vi i denna tråden skrivit sedan 2016.

  “The study suggests that fecal Lcn-2 levels may be a sensitive marker for detecting unhealthy changes in the gut microbiome of MS patients. It also provides further evidence that high-fiber diets, which reduce gut inflammation, may help fight MS.”

  https://neurosciencenews.com/ms-gut-health-22087/

  som svar till: Den stora kosttråden #14042

  Oj, bra resultat. Tack för den studien Qbert! Hoppas vården läser denna.

  Jag fick min diagnos mitt i mina doktorandstudier. Kan idag säga att om jag inte lagt om kosten såsom jag gjorde hade jag aldrig klarat av att avsluta studierna. Finns nåt inlägg i biblioteket om du vill läsa. Så jag säger precis som Panos, kost och såklart träning är centralt för att du ska funka på topp med MS.

  Så det primära blir att ta hand om dig, med kost, träning, sömn och ev meditation. Sen kommer studierna klaras av lättare. Det är iaf min egen uppfattning.

  som svar till: Coronaviruset #13867

  Hej Emma. Va gulligt av dig att fråga. Mycket bättre nu, men inte helt 100 än. Corona var verkligen en annan grej än en förkylning. Jag som aldrig har feber låg fyra dagar med upp till 40 grader, och var helt sänkt.
  Det som hänger kvar är trötthet och torrhosta. Det har gått ca 9 dagar nu.

  som svar till: Coronaviruset #13848

  Stort tack Emma för ett utmärkt svar. Ska nog höra av mig till min MS-avdelning imorgon.

  Jag blir ganska opåverkad av en vanlig förkylning men Covid är jobbigt på ett annat sätt.

  som svar till: Coronaviruset #13845

  Testa precis positivt för Covid. Helt slut, ont i halsen, hög feber som suttit i bortåt 36 h nu. Har tagit tre sprutor men det var ett tag sen och däremellan har jag hunnit med en omgång Mabthera också.

  Vet inte alls om man ska skriva av sig såhär eller om tråden mer handlar om mediciner och annat.

  Någon mer som fått Covid efter 6-8 månader sedan sista vaccindosen? Påverkar Mabtheran i efterhand?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 246 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.