Emma

Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 401 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar till: Råd inför plötsligt byte till mabthera (imorgon) #12697

  Hej!

  Känns ju alltid väldigt jobbigt när saker ändras med kort varsel. Men jag tänker som så att jag hade prioriterat att få en dos Mabthera nu, om man är orolig för rebound annars. Sedan är det bra att du redan fått två doser vaccin, kanske större chans att du fått antikroppar av dem än om du redan nu haft reducerade b-celler som du kommer få av Mabthera. Sedan kan du ta den tredje dosen om sex månader ungefär, som redan påpekats. Det låter som en vettig plan.

  Vad gäller helgen så skulle jag dock vilja höja ett varningen finger och säga att efter min första infusion av Mabthera så var jag ganska golvad ett tag, och hade inte orkat åka någonstans. Nu, efter ganska många infusioner, så märker jag inte av det lika mycket, men i början var det jobbigare. Vissa har nog inte märkt av så mycket ens första gångerna dock, det är lite individuellt.

  som svar till: Tillbaka till arbetslivet. Munskydd/andningsmask?? #12637

  Jag tycker också att det är dåligt att informationen skiljer sig åt så mycket. Men ville bara tillägga att de egentligen inte uppgraderat informationen om att vi som står på rituximab har en 2-3 gånger högre risk för allvarlig covid-19, det har funnits med i några månader minst (minns inte exakt). 🙂

  som svar till: Lågt antal B-lymfocyter, Covid vaccination #12596

  Beroende på om man inte svarat på vaccinet, så ja.

  som svar till: Lågt antal B-lymfocyter, Covid vaccination #12594

  Och den här glädjande studien om att patienter med MS som står på rituximab fått ett ganska robust T-cellsvar är ju jätteliten, tror den var baserad på 10 patienter på rituximab och 10 patienter som inte stod på behandlingen. Samtidigt så finns det fler studier som visar på att antikroppar nog faktiskt spelar roll vid sjukdomsförloppet.

  som svar till: Lågt antal B-lymfocyter, Covid vaccination #12592

  Det här får mig så enormt frustrerad, att man knappt vill bemöta eller ge råd till personer i vårt läge från FHMs håll. När frågan “hur ska riskgrupper tänka efter 29 september” kommer upp så är rådet att vaccinera sig.

  som svar till: Vaccin 3 dos !!! #12581

  Det är ju så det är, så det var en bra förklaring från din region!

  som svar till: Vaccin 3 dos !!! #12579

  Själv har jag inte hört något om en tredje dos (bor i VGR), och är skapligt nervös för att de av någon anledning inte skulle prioritera MS-patienter som står på rituximab, eftersom att man inte preciserat mer än reumatiker på rituximab (senast jag kollade iaf).

  Bor någon annan i VGR och fått info?

  som svar till: Vaccin 3 dos !!! #12578

  Hej! Nu vet jag inte vilken behandling du står på, men chansar på rituximab. Isf är det föga troligt att vaccinationen bara “höll” i tre månader, troligen fick du inga antikroppar alls från första början på grund av låga/obefintliga nivåer av b-celler som man behöver för att bilda antikroppar. Så det handlar inte om en påfyllnadsdos för att vaccinet håller kort tid, utan det är en extra dos som förhoppningsvis kan ge patienter med sänkt immunförsvar ett okej vaccinsvar. Kan ses som att man egentligen behöver 3 doser för att bli fullvaccinerade jämfört med personer som inte har ett sänkt immunförsvar etc. där det räcker med 2 doser.

  som svar till: Vaccin 💉 #12520

  Jag har inte träffat någon (stafett)läkare sedan 2019 😉 men sköterskan jag varit i kontakt med gav tyvärr något luddigt svar om att de inte vet om vi kommer få en tredje dos eller ej. Eftersom jag för en gång skull kände mig försiktigt hoppfull efter informationen jag länkade till, så blev jag aningen nedslagen.

  som svar till: Vaccin 💉 #12478

  Förmodligen goda nyheter för oss som står på de behandlingar som ger sämst vaccinsvar, eftersom att de både säger patienter som står på behandling som kraftigt sänker immunförsvaret eller om inte annat genom att patientansvarig specialistläkare skulle okeja det.

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/information-for-dig-om-vaccinationen/information-om-covid-19-vaccin-till-personer-med-immunbrist/

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 401 totalt)

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.